Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 先生你貴姓系列3之頭頭是道李小龍

大家好!今次係舊物分享, 就係Bruce Lee!

Bruce Lee 應該係笨大第一隻以3d print打印面相既shf,

當推出之前,大家都議論紛紛、覺得關節外露好肉酸...下刪千隻字...(6吋算係咁啦,夠交功課啦)

配件算多,加埋有個八百兩大黃金的癡漢表情頭雕(sorry,我承認誇張了)

到上架啦,口裡說不但心裡卻很實誠既情況之下都係買左佢番屋企!

玩下、擺下、發覺個公仔正就正啦,但係發覺都唔夠真實,

謂有作少少加工,大家睇下相睇下發唔發現度~ ^^~謝謝

woo...曱甴...woo...螞蟻...woo...飛蛾...(講緊咩?原來佢想同大家講依D係害蟲。哦,多謝哂!!)

小龍: 喂! 先生,貴姓啊? 你做咩亂入?想點啊?搶鏡啊?
外國勢力: 貧友,冷靜d,依度係美系英雄,我唔上下鏡,你個post就會俾人遣返去唔知咩系架啦!

小龍: 咁又點啊? 我用自己方法去美系囉!
外國先生: 你有簽証咩?你有護照咩?你會發聲明咩?

外國先生:  你咁想去美系啊! 我成全你,借個美系槌俾你,個槌唔係淘寶寶貨,係足膠膠槌黎啦,你拎住個美系槌就冇人送你去日系架啦!!!
小龍: 咁膠都咁重,我點都拎去......
外國先生: 要唔要我一帶一露兩手同你過去啊?
小龍: 咁又唔洗,不過可唔可以發聲明,話我同你有合作關係啊?

外國先生:  唔得啊,重有我地唔係合作關係,我先係個槌既代言人,重有我借左個膠槌俾你,今晚部電腦已經冇電上Toysdaily...

ps. 眼利既朋友應該睇到, 明明隻figure好 detail,
     明明心口都已經整左兩個頭,都唔幫佢上色??
     莫非笨大又想「今日留一線,日後出多篇」?
     咁謂有幫小龍心口加番少許色彩啦,你睇! 即刻Sharp哂(自我陶醉中)

謝謝大家!!!

哈哈,幾搞笑喎。唔知乜水版雷神vs小龍,正!對白超正!
咁李小龍又的確在美國發展過:DD
估唔到小龍要靠啲外星�外部勢力才能留在美糸:x
李小龍 套 "龍爭虎鬥" (Enter the Dragon) ,投資主要係美國華納,香港嘉禾只係協助拍攝同香港發行。
SHF 的李小龍,造型都係跟 "龍爭虎鬥" 內的造型而做。技術上算美系掛?

P.S. SHF 呢隻 李小龍 真係幾好,如果有埋 "韓先生"(石堅) 出 6吋 產品,同 李小龍 拍對打就真係完美。:$
支持玩具劇場:he:
3d print, 李小龍前面仲有隻MJ
個人好喜愛這個李小龍,面相一留,可動性超強,可擺所有經典post,已入一隻,若價落$250下會再入來擺唔同post作枱頭裝飾。
多謝kboy兄提醒,:51:
開頭我以為笨大會食住條水出埋死亡遊戲版(有埋木人椿最好),堅叔,渣巴等等,(幻想mode)依家條水凍哂.......