Toysdaily 玩具日報

查看: 11001|回復: 30

[玩具攝影] Toysrocka! 鬼馬Batman

似乎不見有師兄分享Toysrocka的玩具呢~

的確角色的外型是頗強人差異,但我正是被它誇張的風格吸引著,十分喜歡它那欠揍的感覺:34:

不過玩具開始發售時的價格真的十分過份,我也是等到現在才願意入手(比開始發售時平了兩魚:73:)

主體及配件一覽

在玩具的設計上可以說是誠意十足,玩具雖然細小,但十分精緻,角色的裝甲細節都能夠表現出來。

而且以小玩具來說,可動性充足,主要使用球形關接,動作能夠容易地擺出,貼地性高。

三款口型配合可動的眼球能造出不同表情,可玩性高同時造型充滿藝術感,這也是最大吸引得到我入手的地方。

但關接不夠實淨,難支撐玩具。盒子過大,與配件的數量和大小不相符,造成一些收藏的問題。

而個人認為若果裝甲以消光方法顯現會更佳。

謝謝觀看~:77:

謝分享,露惜咀型唔似電影版,似黃祖藍多D……

有其他款式嘛?
真係幾抵死,玩味性都好高,可動眼、多咀型,係斗逢差d
我第一眼覺得幾得意不過一望價錢就調頭走了, 始終3舊水只得一隻"Q版"figure又無咩配件(batmobile更加唔抵)  所以都只係望下就算. 但設計來說我係幾喜歡的.
第一張相係咪王青?!
BVS都會出~

threeeye914 發表於 17-6-2016 08:41 AM
謝分享,露惜咀型唔似電影版,似黃祖藍多D……

有其他款式嘛?

我都唔期望佢會似電影,但雕刻風格幾有藝術感~
仲有joker,遲下有bane同catwoman,但因為價錢問題,我只係入咗呢隻
交叉人 發表於 17-6-2016 08:53 AM
真係幾抵死,玩味性都好高,可動眼、多咀型,係斗逢差d

斗逢係真係一般D:38:

你咁講完又真係幾似{:1_374:}

我都係等佢跌到兩魚左右先捨得入手:78:
OH MY GOD!!!!隻裝甲bat好似好吸引:Q
森記 發表於 17-6-2016 07:25 PM
我都係等佢跌到兩魚左右先捨得入手
OH MY GOD!!!!隻裝甲bat好似好吸引

會場黑白限定版{:1_377:}
jeffloh 發表於 17-6-2016 09:10 AM
我第一眼覺得幾得意不過一望價錢就調頭走了, 始終3舊水只得一隻"Q版"figure又無咩配件(batmobile更加唔抵)  ...

我今日係九展會場入咗,BATMAN一魚八,TUMBLER二魚,另有Joker同GPD警車款+BATMAN/Joker會場限定版

如果認真追真係會破產:(

但我去到九展先知原來低處未算低:47:
感謝版主將此帖加入精華:64:
孫行者 發表於 16-7-2016 08:01 PM
我今日係九展會場入咗,BATMAN一魚八,TUMBLER二魚,另有Joker同GPD警車款+BATMAN/Joker會場限定版

價錢合理不過無打算去展覽, 遲d街見到有平先買.