Toysdaily 玩具日報

[詢問] MB命運海涅機5月派貨一問

弧仔訂貨好少甩拖!!佢對上o個次好似係yf29訂時講明冇貨賠雙訂!!!!
小堅 發表於 28-6-2016 11:23 AM
唔駛運???
我真心覺得你好笑...
如果你覺得日魂派左第二日到香港既我冇野好講...

全行應該得頑童有機會做到,
可能已經養壞左香港人胃口, 以為1日係正常掛。
luciferdark 發表於 28-6-2016 11:27 AM
全行應該得頑童有機會做到,
可能已經養壞左香港人胃口, 以為1日係正常掛。

我覺得自己玩冇所謂,遲少少都OK...
最緊要合理時間內派到貨就得...

我個時見佢4、5月批貨訂唔到都已經第一時間上去問...
佢話叫我等消息,之後6月再開多次訂,我又上多次去問...
佢話全部訂都係6月批貨...
我同佢講有冇可能早D派,佢話4、5月個批根本訂唔到...
仲同我講可以選擇退訂,我儲日版所以冇退...

小堅 發表於 28-6-2016 10:49 AM
其實我唔明樓主點解講咩5月個轉貨...
我訂個時排頭10名,從來都冇話5月個轉...
由4月爆訂到5月爆訂,最後 ...

因為我張訂單係寫到明係5月份
而且我由5月尾開始問到而家,佢完全冇提及你所講既4月同5月爆訂
爆訂佢又開訂?我都係舊年既11月同佢訂5月份呢轉
咁今次佢地咁拖貨, 都真係過份ge
vicyau4 發表於 28-6-2016 12:18 PM
因為我張訂單係寫到明係5月份
而且我由5月尾開始問到而家,佢完全冇提及你所講既4月同5月爆訂
爆訂佢又 ...

你睇返我張單,我係4月個轉...
我係信和訂,佢同我講係6月批貨...
所以你等下,無論訂約多月都係6月個批...

.......怕呢
小堅 發表於 28-6-2016 12:32 PM
你睇返我張單,我係4月個轉...
我係信和訂,佢同我講係6月批貨...
所以你等下,無論訂約多月都係6月個 ...

我係咪眼殘,見唔到有寫4月
vicyau4 發表於 28-6-2016 12:49 PM
我係咪眼殘,見唔到有寫4月

睇號碼啦,我排第3...
我訂個日期一定早過你...
唔通我訂6月個批咩...

唔好意思,小弟孤陋寡聞,一般見識,唔識睇號碼
我開呢個post唔係搵交嗌
就當你講得岩,4月5月爆訂,買家全部歸6月訂。
咁點家孤仔仲要注明月份比人訂黎誤導買家?
個個都跟得咁足d消息架咩?
日本開訂之後訂唔到佢應該係一兩日之內知道啦下話?
冇錯,我係遲過你訂,仲遲你成個禮拜添。咁我訂既日子絕對足夠佢去糾正呢個問題啦。
vicyau4 發表於 28-6-2016 01:28 PM
唔好意思,小弟孤陋寡聞,一般見識,唔識睇號碼
我開呢個post唔係搵交嗌
就當你講得岩,4月5月爆訂,買家 ...

好簡單,你覺得佢開訂前會唔會知道咁快截?
講緊幾個鐘都冇就截左...

就好似我最早訂,佢都唔會標明係4月一樣...
同埋訂得多就知,凡同一樣魂限會有兩個唔同月份佢會標明幾多月...

講埋畀你聽,頭4個號碼係件貨既Code,最後個個係排第幾...
再唔係睇返發單日期都得,我一定早過你...

我都唔係上黎嘈交,我淨係將我知既話畀你聽...
岩唔岩聽你自己決定,就唔好一唔岩聽就學某位人兄咁話人打手...
你估我冇走上信和到問,知佢4月秒截已經問會唔會派唔到...
如果派唔到我係港魂訂算,之後知5月再開多次,又係秒截...
同樣問題我問左唔少左你,信和個到畀我個答案就係全部6月返...
我唔知你係邊區訂,你問返幫你訂個個...

我冇話你係打手.....
咁就矛盾喇,究竟個問題係一個ac一個地址定秒截?
我尋日已經走左上去問,條友乜都唔知,可以點?
vicyau4 發表於 28-6-2016 02:08 PM

4、5月個批,一個ACC只可以訂一次...
同埋一定要係同你INFO資料入面個地址一樣...
(我講緊日本個邊)
同埋佢唔夠幾個鐘就秒截,呢樣野個個知冇得呃...
唔信你去返主版睇返個MB個POST就清楚晒...
日同行一樣秒截,如果唔係佢唔會開完又開,開到6月...
vicyau4 發表於 28-6-2016 02:08 PM
我冇話你係打手.....
我尋日已經走左上去問,條友乜都 ...

你等多幾日,如果7月頭都冇未一齊上去嘈佢...
我唔係話你話我打手...
我係話緊另一個師兄...
小堅 發表於 28-6-2016 02:18 PM
你等多幾日,如果7月頭都冇未一齊上去嘈佢...
我唔係話你話我打手...
我係話緊另一個師兄...

講左我唔怕認,係我話打手的,見你詳細精闢代孤仔解釋,你一早就幫孤仔聽電話啦,不過都要多謝小堅哥力保孤仔,剛打電話問終於有個明確DD答案,就係有個好悔氣嘅員工回覆 : 等多幾日,簡直同小堅哥同出一套口吻,真得非常感謝小堅哥幫我地爭取到回覆及教我地睇單號。