Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] My Classic Gotham 分享 23/6 Updated, First Appearance Robin!

大家好,之前見到有師兄分享Toybiz嘅Marvel Legends,
搞到我都想分享下一D Classic look 嘅Figure, 順便在Suicide Squad上映前回顧下d角色

小弟主要儲開Batman嘅角色, 所以先從呢到出發吧

講玩,DC嘅真係輸一截,但講雕得出個神髓我覺得DC都有好多好Figure

呢一次先分享嘅係...Joker!

同Cupcake來張合照

呢個Joker係來自Hush同DCUC Creeper改出來,
我好中意HushJoker佢個身材同服裝.
當然把槍係亮點! BANG!
呢個做型係Set 死的, 講玩就好有limit, 勝在造型搭夠

但我見佢之前個頭太似saw入面個jigsaw billy所以同佢搵咗個spare頭來換

後來發現係DCUC Creeper 個頭:34:

下回係
....
Nice sharing. :shy:
Smarties8 發表於 8-6-2016 09:49 PM
Nice sharing.

Thank you 師兄!!
呢次同大家分享無人能夠抵擋到佢誘惑嘅Poison Ivy:46:

之前小弟睇下出過乜嘢Ivy嘅Figure
似樣D嘅Poison Ivy真係冇乜, 正果d 通常都係Statue,
呢次分享嘅係 DC Direct Secret Files 入面嘅Poison Ivy
係漫畫入面嘅Ivy 6/7 吋Figure, 我覺得呢隻同Hush果隻做得出佢個神髓
DCUC果D死魚面真係pass, 好期待遲少少ArkhamKnight 嘅版本

先影下個包裝, 以前DC Direct真係好原始, 淨係得隻Figure

我從PlayArtsKai搵咗D植物比佢, 咁擺我鍾意佢好多

下回...

終於得閑再分享一下

呢次分享嘅係DC DIRECT First Appearance Robin
一路都好想要細路版Robin(唔係Damian),所以之前係外國收咗隻二手返嚟

去相

包裝

盒內有Mini Comic同地台

鍾意佢好好笑容

斗蓬用咗D波衫料做,原裝就有條鐵絲係入面,所以係可動斗蓬,有少少覺得依家既DCC有D偷工減料

呢次分享到呢到,下次嘅係