Toysdaily 玩具日報

查看: 12494|回復: 13

[作品分享] 第一次MOC, 2合1 Brick Bank

小弟第一次MOC, 慢慢砌慢慢諗用左3個週末完成, 多多指教

最後Batman 亂入

唔識點Post 相添, 請問各位點貼圖架?

dropbox   將 WWW 改為 DL
soundonly 發表於 10-6-2016 02:02 PM
dropbox   將 WWW 改為 DL

終於貼到圖啦, 唔該晒
Cool, 我岩岩砌完第三包件,要星期日至可以砌埋屋頂
好鬼正啊!!:love:
用photobucket都好啊!{:1_377:}
看得出好有心機, 好多微細地方都好正
正呀,買兩間銀行?而家平D未?
newnov 發表於 15-6-2016 08:55 PM
正呀,買兩間銀行?而家平D未?

係呀, 用兩間砌成一間
大製作, 我也想玩........................如將兩個倉庫合成一個會不會更好?
影武者 發表於 3-7-2016 09:32 AM
大製作, 我也想玩........................如將兩個倉庫合成一個會不會更好?

其實成間銀行最難諗既就係果兩個夾萬房, 點放晒兩間得黎又可以開到兩個夾萬門。

我諗如果將兩間夾萬房合成一間, 最大問題會係點樣封頂, 唔封又好似好怪, 同埋可能會浪費左一隻夾萬門同一set 傳款機。
Daffy 發表於 3-7-2016 01:31 PM
其實成間銀行最難諗既就係果兩個夾萬房, 點放晒兩間得黎又可以開到兩個夾萬門。

我諗如果將兩間夾萬房 ...

......原來這樣.....我最初有此建議, 只是一見到有兩個倉庫(夾萬)就覺得有點不合邏輯, 只會想一個此小小的銀行應只有一個倉庫, 如果...只保留一個, 內裡多出的地方也可做其他安排, 如加多D辦公室設施, 至於浪費左一隻夾萬門同一set 傳款機又或什麼, 我反而覺得不是重要, 因為空出來的空間也可大有發展....:73:

影武者 發表於 3-7-2016 04:09 PM
......原來這樣.....我最初有此建議, 只是一見到有兩個倉庫(夾萬)就覺得有點不合邏輯, 只會想一個此小小 ...

放棄一個夾萬變成一個經理位呢個想法唔錯, 等我得閒再研究下先, 謝謝師兄既意見。