Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] [DIY] Lady Deadpool

早前翻模材料問題, 做左個爛面失敗作.
有日打掃見倒佢, 靈機一觸, 平平地DIY左呢個Lady Deadpool.
訂左HT Deadpool,到時可以一齊玩.
手作仔而已, 不喜匆插.

神秘感

神秘感 x 2

小. 拎轉左個死人頭!!!

终于見面,  我靚麻!? 死人頭, 係甘上下架啦......

擺下po

擘你呀~~~~!!

伊. 呢條女O 喎 ^^

換下黎溝下仔先

小心D呀~~!

登登, 死前個Look

放上去都chok 喎

好啦, 好啦, 大家唔好小啦

同D 師姐比下先

比D表情啦喂!!!

唔好咸啦, 雖然我死人頭都索過你......

+_+ 粗品 sorry

性感baby. 玩到呢
Not bad. Nice try. :78:
rilplsc06兄
件緊身衫D啡色
是否手塗??
aeroplane8340 發表於 8-6-2016 09:22 AM
rilplsc06兄
件緊身衫D啡色
是否手塗??

係手油, 喺一間美術用品公司入手嘅 衣服專用顏料. 18大元一支有排用, 比D星星油平又唔臭.
全紅緊身衫就係TB訂, 幾十蚊.
另外頭雕 都係手油, 亦係同牌子嘅 acrylic paint. 唔臭唔洗比老虎炸型.
rilplsc06 發表於 8-6-2016 09:33 AM
係手油, 喺一間美術用品公司入手嘅 衣服專用顏料. 18大元一支有排用, 比D星星油平又唔臭.
...

紡織顏料??
孖星模型油上布料會硬...
模型油都係acrylic paint...
只不過用有機溶劑
aeroplane8340 發表於 8-6-2016 12:27 PM
紡織顏料??
孖星模型油上布料會硬...
模型油都係acrylic paint...

頭雕用呢隻DecoArt Americana既Acrylic Paint, 由于小弟唔識用星星模型油, 呢隻油幾方便. 好多人用黎劃OB頭

布料用呢隻DecoArt Americana既fabric paint, 乾左都會硬左少少, 但不失布料彈性,
用星星模型油, 硬得黎會成塊野甘.

rilplsc06 發表於 8-6-2016 12:42 PM
頭雕用呢隻DecoArt Americana既Acrylic Paint, 由于小弟唔識用星星模型油, 呢隻油幾方便. 好多人用黎劃 ...

多謝分享指教
DecoArt Americana既Acrylic Paint
應該開蓋即用
搵日去找一下

Fabric Paint
我用緊國產馬利Maries淘寶貨
好易變光面...比較麻煩
主要用來repaint M記甩皮衫:@