Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] SHF Ultron from Avengers Age of Ultron

我買左呢隻野開來玩就係咁懊惱樣!
笨大,你將我對你的信任變埋最後的少少錢!

一早開訂最遲派貨。其實有很多時間去做development。

睇完正面背面,就覺得似八十年代玩具。身體比例似吸塑大膠。一郁手腳就更加肯定係返到去八十年代。呢!淨係搏頭轉到個圈,同膝頭向後嘅一類呢!

可動就係咁上下。開始係火滾,之後係咁從腦中搵有冇中過咁大個伏的記憶。搵極都冇。咁大個伏竟然係笨大埋。

上胸一件,腰同下腹一件。胸側黑色一躂就叫交代左。完全冇入面的detail,冇分件。

叫有d刻線。主要係成型色。以銀色來講,粒子係幼細。但係單件成型全冇層次!亦冇ultron應有的一條條金屬肌肉扭埋變成身體的感覺!我一向以為笨大雖然唔會出盡全力,但係點都交到功課起碼平平穩穩。今次魂限又食埋批發零售差價。點解要做成咁!

試下搵亮點。斜方肌同條頸係一件可動。

不過可動幅度低,效果唔明顯。

係有少少層次,有裏有外。不過入面只係一個紅色立方。

面相近睇同兒童玩具冇大分別。賣呢個價錢。。。

原設定肚係中空的。笨大送埋入面嘅膠俾你。股關節都有拉出位架!不過又係只可少幅度增加可動。

隻野連雙臂橫向外動做唔到。真係要唸下點解時光倒流。

我一早就訂左呢隻魂限的。一路就睇住佢奸笑游埋來。

我都祈禱想回到過去。我之前係唸可以同revoltech一較高下的。

玩後小評
1. 請恕我不能用大家接受的,有禮的語言簡短精確的表達我對本作的睇法。
2. 造型、可動以現今程度無一可取。我冇試過俾呢個評語。
3. 感覺就係SIC的關節多零可動。
4. 好處只係成型膠比較幼細,同有兩對分別不大的替換手掌。

謝謝收看:64:
話...呢盒你話係深水老番鋪D貨都信....2舊比多
外形已經唔得,可動又唔得,價錢仲要咁貴:78:

本來想講吓孩記,不過算啦,一陣我又比人話唔公道ga喇

shf點垃圾都一樣大把人買,我都費事side氣:!

今次奧創我入左山口式,我覺得好好,所以無入SHF...:(

nela 發表於 6-6-2016 06:09 PM
話...呢盒你話係深水老番鋪D貨都信....2舊比多

我成日都覺所謂知識產權係財團的玩意。係保護有錢買版權的財團。
笨大買左個版權就可以向我地用家開刀。
謝謝支持!
peterchan 發表於 6-6-2016 08:29 PM
外形已經唔得,可動又唔得,價錢仲要咁貴

本來想講吓孩記,不過算啦,一陣我又比人話唔公道ga ...

亦請瀏覽我另一post。
謝謝支持!
bbq1120 發表於 6-6-2016 10:08 PM
今次奧創我入左山口式,我覺得好好,所以無入SHF...

作為山口勝久同Revoltech粉,呢隻Ultron我都有買。
請瀏覽我另一post
謝謝支持!

都係那句,先天不足點整都無用:78: