Toysdaily 玩具日報

查看: 14009|回復: 28

[個人收藏] SHF杜拉格斯 - 幾樣簡易小改善~

SHF杜拉格斯Premium Color Edition, 無買舊版,見有得再出便入手了,而家個價算抵玩,但figure本身真係唔值天價高追。今次分享幾樣簡易的小改造:

之前好幾位ching都分享過,雙手握劍問題,我都係照做,就係簡單將外套黐著心口的部份切開,雙手內伸幅度就會大大提升,雙手握劍即刻無難度。

跟住就係增長頸位,我覺得原裝個頭感覺好似縮低左咁,我用膠washer墊高少少頭部,感覺順眼好多

雙手握劍無難度

頭高左,感覺順眼

超西面相我用泥黃色gundam real touch marker畫番的水,preimum color的頭髮本身好反光 比達都係),我噴左層消光處理,影出來都仲有少少,可以再重手d

改善後斬菲利都無難度
"受死啦,菲利!"

收工,謝謝觀看~:64:
正到不得了~
膠WASHER?
kris 發表於 31-5-2016 10:49 AM
正到不得了~
膠WASHER?

就係一般螺絲用的"墊圈",但有d係用膠製:
very nice post, i m poisoned {:1_377:}
最尾側身入劍套果個pose 真係神還原!
機械菲莉果張好正豆
Good!  Support!!!{:1_377:}
CUT左心口位之後再補返黑色???

Thanks all for comments!

小堅 發表於 31-5-2016 02:04 PM
CUT左心口位之後再補返黑色???

係呀,用黑色marker就得
kevchan1103 發表於 31-5-2016 02:57 PM
係呀,用黑色marker就得

正,多謝分享...
CUT個時係唔係要好小心...
唔係驚CUT爛件衫...
小堅 發表於 31-5-2016 02:58 PM
正,多謝分享...
CUT個時係唔係要好小心...
唔係驚CUT爛件衫...

唔會cut爛,其實件衫類似係有粒joint插左入心口跟住黐死左,你只係cut斷個joint
kevchan1103 發表於 31-5-2016 03:05 PM
唔會cut爛,其實件衫類似係有粒joint插左入心口跟住黐死左,你只係cut斷個joint

IC,THX師兄...
我仲以為係CUT膠水...
小堅 發表於 31-5-2016 03:08 PM
IC,THX師兄...
我仲以為係CUT膠水...

http://www.toysdaily.com/discuz/ ... =shf%2B%A7%F9%A9%D4
唯一唔同係佢拔番開個joint,我直接cut,因為拔joint反而留番個窿係度,又會頂住,但你cut完用marker補番色就得。個joint一開始根本無存在意義
nice~~~~~~~{:1_377:}
kevchan1103 發表於 31-5-2016 03:15 PM
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... =shf%2B%A7%F9%A9%D4
唯一唔同係佢拔番開個joint,我直接cut,因 ...

完全明白晒,唔該晒師兄...