Toysdaily 玩具日報

查看: 7496|回復: 14

[玩具報告] [短評] SHF美國隊長Civil War - 真係咁差嗎?

呢隻Civil War美國隊長, 出之前就有唔少批評。
其實係咪真係咁差呢? 小弟又唔覺, 反而仲覺得好好玩。

全身比例ok, 有說佢手太短, 擺好pose其實唔會短, 反而膊頭唔夠大隻就真

頭雕其實相當唔錯, 有朋友話面太長, 但其實Chris Evans本身塊面都唔短, 都算合格, 面罩頭仲有舊化, 誠意可嘉
qc就認真一般, 一定要揀多幾隻

可動方面, 手爭可動非常差, 單關節

膝關節尚可

髖關節ok, 提腿踢無問題

腰關節有得向上拉出, 但增加既可動幅度唔算大

肩最高可做到平舉, 盤腿亦無問題

全部配件 (張相out左focus)

總評: 呢隻其實冇出面講得咁差, 個人覺得仲正過之前幾隻ironman,
最大問題係價錢, 如果平返少少, 我諗會多d人接受佢。

隊長影集

很不錯的分享。以1/12 figures 來說,呢隻隊長已出得不錯。我有aiu版,故skip呢隻
我話 睇上去 仲正過KINGart添.

shf aou好似賣剩thor hulk, thor兩魚.

真人樣的確係幾似,認為ok就買,認為正確就聽
如果無買AOU VER, 呢隻當新野現係ok, 可惜我兩隻都有,真人面相都係等下一隻CA。
小弟都想入手
請問 兆萬 和 In’s point 那邊多貨 D?
:64:
riderfun 發表於 30-5-2016 11:11 AM
小弟都想入手
請問 兆萬 和 In’s point 那邊多貨 D?

尋日ssp蒸粉成棟貨任揀
Nice photos.
But the painting of CA looks like had heavy make-up
其實樓主這相輯相已拍得很好,我都有試過幫佢影相,但可能光線太足,影來影去都不滿意,結果放棄!
我買時都揀了十多隻但主要揀肚部紅白上色位,個頭就盒盒差不多。
kboy 發表於 30-5-2016 06:48 PM
尋日ssp蒸粉成棟貨任揀

感謝, 感謝, C 兄!!
bunny 發表於 30-5-2016 07:51 PM
其實樓主這相輯相已拍得很好,我都有試過幫佢影相,但可能光線太足,影來影去都不滿意,結果放棄!
我買時 ...

1/12太細,正常燈光下,塊面會冇左真人應有既陰影,變得好扁平,要全黑局部打燈先做得返個輪廓出黎
話完全唔似個D人,有幾多真係有出去睇吓實物?:(
其實都好難揀

有吸塑個樣都唔係睇得咁清楚,開左盒仔細睇先睇得清

我見日網報告影出黎五官印得好靚,眼珠眼線都好清楚,但我個隻右眼就。。。:cool:

然後腳祼關節又唔知點解好鬆,同一個設計但反而舊A2果隻好實

唔落支架好易自己跌低

不過整體我都覺得可以比70分,1/12個樣我覺得都算唔錯啦

膚色都上得好睇過舊果隻好多

不過手真係覺得有D短,肩關節拉出少少覺得會好睇D
唔係好差,係新不比舊好,所以失望·
原來不止我的CA腳踝關節鬆, 目前尚可支撐, 但身體太過前後傾就會倒
另外, 我這個的右眼珠較左眼偏上移一點, 若很近看才看得出來

請教各位Ching, 除了點膠外, 有什麼方法可以加緊點腳踝關節?
點膠會有膠痕外露很不好看...