Toysdaily 玩具日報

查看: 14656|回復: 18

[SD系] BB戰士 no.400 超越之龍 騎士スペリオルドラゴン Knight Superior Dragon 美圖分享

這隻BB 戰士400號絕對是必買之作
造型,分件,件的顏色,設計等,都是上佳之作,一路砌一路覺得今次BANDAI 難得地佛心~~

有人說比RG 還貴,但我就覺得比現在PB 的所謂限定更好,絕對是對得住價錢之作\(^o^)/
就算無隱藏水口,現在BANDAI 的水口大小,砌後也不覺水口。
唯獨是眼部感覺怪怪,感覺無眼效果比有眼好
這隻400號相住總對不是完結之作,海量的超越之龍角色,你出一隻我出一隻呢(╯з╰)

這只 BB 戰士實在太美,忍不住影了一堆相
全部也是隨手用SAMSUNG S7 edge 影,隨手用 snapseed 執
最近見有個 softbox 說可以改背影,突想起之前也有師兄試過用電腦 mon 做背影影相,於是今天試試,原來都幾好玩*^O^*
今次是美圖 post ,比較多相,希望各位不要介意,和喜歡我的相~~

fast report

LED monitor background?
ygat2005 發表於 29-5-2016 09:02 PM
fast report

LED monitor background?

對,我用2011每15寸 MBP,應該是 LCM mon
電鍍金就咁噴消光已經有好好效果
五月雪 發表於 29-5-2016 09:53 PM
電鍍金就咁噴消光已經有好好效果

我個人對這隻的電鍍也不抗拒,反而覺得消光了有點浪費像的啊~~~
點樣都覺得背景設定得太花了...
Lau 發表於 29-5-2016 10:10 PM
點樣都覺得背景設定得太花了...

啊?你這樣一說也對啊,謝師兄提醒,下次試一點其他的~~~
好快手!我今日都買左仲未動工:(
Raybladeleo 發表於 30-5-2016 12:01 AM
好快手!我今日都買左仲未動工

我不算快了
我都已經星期五買星期六砌今天才post
聽說九龍哪邊星期三已有貨了*^O^*
路過支持

LBB 超龍係改左少少設定

首先龍盾, 原本係藏左兩把細刀,
用黎同龍盾個十字星位合做龍弓
扭蛋同 sdx 都見到盾上有銀色位
而家變左兩把劍鞘黎做弓位

第二, 龍 mode 對腳係冇爪,
雖然張卡畫到好細
但係都見到腳尖真係尖而唔係爪

btw, 都係正既, 絕對值得入

Support!

rider666 發表於 30-5-2016 10:24 AM
LBB 超龍係改左少少設定

首先龍盾, 原本係藏左兩把細刀,

沒了果兩把龍劍是有點可惜~~~
但其他已收貨,SDX現在太貴了 ><"
想問鍍金可以用咩滲線?
kingchowkk 發表於 30-5-2016 02:12 PM
沒了果兩把龍劍是有點可惜~~~
但其他已收貨,SDX現在太貴了 >

SDX 呢隻唔係插左水咩?