Toysdaily 玩具日報

查看: 10044|回復: 24

[玩具報告] D.D.PANORAMATION 聖鬥士星矢 - 星矢篇

最近滿城風雨的系列,係呢度攞左咁多著數,看過無數的報告,見無乜人講我就POST下
時間關係,都係手機影,相信大家平時都唔會點擺燈光,就用室內光給大家看看實際(大概)的效果
由於體積細,如果唔係針對個樣黎睇,個人可以接受,但絕對接受不了所謂的超可動

原裝黎計,髮型走位,我用了blue tag,咁就唔會頭髮遮晒眼,但頭盔有少少空隙,我沒有影超大頭,因為個人喜好,咁細實在無必要(就算是絕頂美女,你用放大鏡來看你都會被嚇壞,何必苦了自己)同埋唔戴頭盔個樣我自己都嚇親,無謂影了

求其擺個甫士,生硬有原因(除了個人修為)

上文所指,根本不是超可動,普通SHF仍不及,只是食玩級數,看,兩手臂沒有了關節,雙腿又沒有轉動關節,講可動,呢隻真係唔及格,孩記還要佔優

不過論外表,其實真的不錯,強調是正常觀賞距離即起碼20CM以上
可以見到如果不是獨立看,全部好多隻擺情境,相信都有佢的觀賞價值,不過都係果句,食玩好少少的質素,同埋多幾條柱,相對價格真係⋯⋯要看看大家有幾愛同埋有幾熱血了

都係果句,一舊水當模型我接受到

我覺得呢套個定位就係俾人擺POSE同埋玩輕量舊化, 睇完樓主輯相, 做少少舊化再上棚影, 其實幾好睇, 係要留意個電鍍面會氧化...
神話又好, 神話EX又好, 其實真係好難擺POSE....就算計埋用支架都係,
我自己覺得神話個定位就係聖衣型態同埋好型ge齋企, 玩? 咁ge重量倒地, 相信好快無心機再玩...

支持新一代邪神!!!!:78:
啊智X神你張相貼完, 我更加覺得樓主勁, 將個前額調整到咁OK
左前裙板咁快甩紅油?
狂四郎 發表於 28-5-2016 08:50 PM
左前裙板咁快甩紅油?

不是啊,只是反光高光來的
luciferdark 發表於 28-5-2016 08:08 PM
我覺得呢套個定位就係俾人擺POSE同埋玩輕量舊化, 睇完樓主輯相, 做少少舊化再上棚影, 其實幾好睇, 係要留意 ...

Ching說得對,定位明明係咁,偏偏又唔到位,關節少左旋轉關節,呢個關節對於擺甫士好重要,另外又不是double joint,最盡都只是90度,最後只可能齋企,難怪俾人插到雲
sddwwe 發表於 28-5-2016 08:11 PM
支持新一代邪神!!!!

你堂眉毛好得喎!! {:1_374:}
交叉人 發表於 28-5-2016 09:05 PM
Ching說得對,定位明明係咁,偏偏又唔到位,關節少左旋轉關節,呢個關節對於擺甫士好重要,另外又不是dou ...

想問本身包唔包支架? 唔包的話企唔穩好難搞
luciferdark 發表於 28-5-2016 09:41 PM
想問本身包唔包支架? 唔包的話企唔穩好難搞

只是隻腳㬹鑲落地台度,其實隻野輕飄飄,關節都幾實,暫時都穩陣
交叉人 發表於 28-5-2016 11:06 PM
只是隻腳㬹鑲落地台度,其實隻野輕飄飄,關節都幾實,暫時都穩陣

咁就差尐...會俾地台插腳位限左POSE
無左老鼠位 但手爭位可轉嘛
嘩.....個樣好驚嚇下囉,請問邊位啊,真是忠實fans都頂唔順:72:
dogxx 發表於 28-5-2016 09:35 PM
你堂眉毛好得喎!!

那是日本網站的圖

我沒有買邪神~