Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 先生你貴姓系列2之CW愛國隊長

孩記雖然都造唔到100%似真人,但都起碼有8成似,shf直頭完全唔似不特止,仲要係個亞洲人嚟,依家仲要怪胎身形,正常人點買得落手呀……
peterchan 發表於 29-5-2016 04:51 PM
孩記雖然都造唔到100%似真人,但都起碼有8成似,shf直頭完全唔似不特止,仲要係個亞洲人嚟,依家仲要 ...

其實佢邊份似亞洲人呢?個個角式你都係得呢句,仲話孩佬似!我又問下你啦孩佬除左似西人外又邊忽似呀!你發表意見唔係有問題,問題係你踩低別人話自己認為嘅最好就有問題!如果你係細路我唔怪你,如果你係成人我祝你好運
peterchan 發表於 29-5-2016 04:51 PM
孩記雖然都造唔到100%似真人,但都起碼有8成似,shf直頭完全唔似不特止,仲要係個亞洲人嚟,依家仲要 ...

孩佬有8成似:@

我成日覺得peter仔真係好正,得一句説話同一種睇野角度,睇得出佢跟本就係一個打手,不過好唔專業,孩佬請的話請佢果個真係低打,咁都仲繼續請只會令孩佬形象受損
167169 發表於 29-5-2016 06:00 PM
我成日覺得peter仔真係好正,得一句説話同一種睇野角度,睇得出佢跟本就係一個打手,不過好唔專業 ...

唔係打手,係網絡小丑,俾人當X玩。呢個Post,個標題都寫明係玩X。

呢個TONY 點只8成咁小???

直頭十足十成個PETER仔咁樣LA!!!

真係當人DAVID 咩!!
彼得陳先生既睇法真係獨特,下下話笨大,撐孩記,何解唔客觀d咁睇兩間公司既優點同缺點呢?下下盲撐有咩謂,兩間公司都有可取之處,賣點唔同,我地作為消費者何樂而不謂呢?若果你係打手又好,曲線都好,雖然你有自己既主見係好事,唔隨波逐流,但請你都尊重一下其他玩家既意見同睇法,Thank you!
Peter 仔不嬲都活係自己世界,只懂死撐
natde 發表於 30-5-2016 02:00 AM
彼得陳先生既睇法真係獨特,下下話笨大,撐孩記,何解唔客觀d咁睇兩間公司既優點同缺點呢?下下盲撐有咩謂, ...

SHF唔似係事實,孩記的確係做得好過SHF

頭雕贏SHF

身體比例贏SHF

美系角色神韻贏SHF

價錢更加贏SHF幾條街

幾舊水買隻乜都輸比孩記嘅figure,咁應該點形容依D係乜心態?

大家都係6吋figure點解唔比例得?依度係討論區,唔係五毛一言堂討論區囉

SHF支持者根本盲撐,成班玻璃心,小小批評都接受唔到
peterchan 發表於 30-5-2016 06:36 PM

頭雕贏SHF

@

孩記 sure win:x
孩記唔似係事實,bandai的確係做得好過孩記

頭雕贏孩記

身體比例贏孩記

美系角色神韻贏孩記

價錢更加贏bandai幾條街

幾舊水買隻乜都輸比bandai,咁應該點形容依D係乜心態?

大家都係6吋figure點解唔比例得?依度係討論區,唔係五毛一言堂討論區囉

孩記支持者根本盲撐,成班玻璃心,小小批評都接受唔到:handshake:
peterchan 發表於 30-5-2016 06:36 PM

頭雕贏SHF

其實你發表意見當然冇問題,問題係你話買b記個d人嘅不是就有問題,你嘅眼光係點大家有 目共睹,我唔評論,「你撐孩佬可以,但唔好踩撐b記嘅人」
彼得陳先生你現在不是盲撐孩記嗎?說什麼別人盲撐笨大,五毛不五毛,你自己未又係另外一邊既五毛,盲撐孩記,都話兩間公司都有可取之處。
孩記價錢平,多款,可動唔差,價錢較平,(唔計要硬食set及俾人炒),又有bouns part組figure,絕對係抵玩之選
笨大近來先有美系marvel ,加上3d print face,可動同上色豐富少少,但價錢相對貴一些,兩間廠marke唔同,你何必要這樣呢?

算吧啦!!人地彼得鍾意食屎你唔俾佢食咩,我地只好笑往睇佢食屎啦
Peter 仔根本都唔中立,只懂踩人為樂,同佢講甘多做咩,晒氣