Toysdaily 玩具日報

查看: 5195|回復: 13

[玩具攝影] hotboys captain America 3 Civil War -----  falcon ? ? ? !

hotboys captain America 3 Civil War -----  falcon???!

至從我係戲院睇完美隊3後,falcon更加深深地吸引我了,

( 其實在美2時已經好留意falcon的演出,劇中3首大型超級母,過百支機槍大炮對著他,佢就好似自己個花園咁自出自入,飛來飛去,都沒有一發能打中他,這場真是令我引像好深刻~ )

所以睇完戲就2話不說沖去旺角看看有冇falcon的玩具

可是行了一輪玩具店,發現市面上falcon的玩具全都是沒有可動的那隻發聲硬膠,
(聽某店老板說孩之寶好像會出6吋可動的美玩,但是會場限定來的而且還未有貨)
而市面唯一能可動的就只有ht的12吋了,可惜ht的也在預訂中,而且小弟心急得黎又冇咩錢,冇訂到,
返落樓下商場買著隻孩之寶硬膠玩著先止下癮,

好啦!返到家中拿上手玩2野發聲
就已經接受不了這硬膠,

於是……諗2諗就把家中那些冇用的12吋屍骸汁返出來決定要令他不再硬膠,

骸屍佬的獵鷹改造大作戰開始了

一落刀我馬上就後悔了,
隻野D膠真係硬到我咳咳咳
(好吧都洗濕左個頭,就唯有繼續cut cut 咳,界界界)

過程好痛苦及慢長,所以廢話不說了,只說兩三點吧!

1~發聲是賣點,這是這硬膠唯一的存在價值,所以一定要保留,
(發聲件要由前面肚臍位,cut件拉線移去背後的電池蓋裏面)

2~背包鑽洞加燈
(想整到好似ht戈隻個背包咁)

3~(未諗到,遲下補返)

發聲及燈光測試影片記錄001

https://www.facebook.com/zer0wong/videos/1152336488150902/

https://www.facebook.com/zer0wong/videos/1152336488150902/

準備~

得左~(其實有漏光問題,不過懶。有佢,不搞了)

其他相

還有~~~其實早幾天已經開貼出過,但戈時還未搞好

前2天個貼條link,

http://toysdaily.com/discuz/foru ... tra=page%3D1&page=1
最後特別鳴謝 馬先生

(由於還沒買到hottoys的falcon頭雕,所以暫用馬先生的頭來頂替著)

多謝觀看
我覺得原本果個頭雕都做得好似,就是硬直不可動+價格不低,所以無買
Ching果然大愛,支持一下
ching勁!
既然改了可動,不如擺多啲甫士睇
:74:
Thanks for sharing !
civil war內鷹眼同faclon一樣有吸引力...謝謝分享!{:1_220:}

換返原先個頭玩玩先

多謝分享!

如果有你的勇氣就好喇!

佢對翼用軟膠彎曲,好過hottoys 果對硬膠板好多
Nice rebuild. :p
you sure he is falcon, not obama?{:2_326:}