Toysdaily 玩具日報

查看: 10495|回復: 11

[吹水專區] 隔一排就見.....

貓店面書話有人在店內犯規..點點點..

其實..佢想易於控制而立下規定無可厚非...入得去就要妥協..無得反駁是事實..

本人只是近十年八年先光顧..可能入去只是買野,0岩就買,唔0岩就閃,除了問有沒有什麼貨,什麼價錢外,沒有同店員有什麼接觸..所以沒有遇到網上說他們服務如何如何的遭遇..這方面是感覺OK的
此店貨和價錢都算多,新和平,這是不爭事實,而且本人運吉的多,對店內運作更沒什麼好投訴..

唔畀影相,飲食,這些對本人都無必要和需要在店內做,實際影響不大.
其實佢想唔畀人影價錢,佢自己開晒就無藉口畀人在店內影?唔係人人在佢樓上住,可能要搭車先到,如果早知價錢計過抵唔抵先去都正常,又如果人人打去問價錢,佢又想咁?
佢話唔影得,店內講電話,鏡頭唔對住D貨或遮住講價錢/數字得唔得..?手抄版又得唔得..拎紙筆出黎行來行去會唔會畀人阻..!
真的畀同行知道會搶先減價?佢斜對面那間唔見得平佢好多..
影有乜貨?網上都有1999有COVER睇,唔使影得咁辛苦卦..當然世界乜人都有,越唔畀越要做,大有人在..

睇佢面書D人問影貓得唔得點點點..真的問黎多餘..只是佢地幾隻貓走來走去,不如放晒門口個櫃畀人影看和影就無了這擺人問,藉口影相..
不過本人影貓都去隔幾條街那間..0個隻一係見,一係唔見,又唔會喪走..坐定定響度..:handshake:
佢個面書,有人問佢價那些,十個有九個半是唔答,無答又是什麼理由呢..都試過問好多次都係落了黑洞..:cool:

今次主要唔係話影價錢,條個友偷影佢地既女職員...
兩件事黎...
小堅 發表於 23-5-2016 10:48 AM
今次主要唔係話影價錢,條個友偷影佢地既女職員...
兩件事黎...

本人成段都唔係講這次發生乜事..
只是講店內規則抒發一下0者....
hompage 發表於 23-5-2016 10:52 AM
本人成段都唔係講這次發生乜事..
只是講店內規則抒發一下0者....

姐係咁,人地鋪頭人地有權唔畀你影相...
一係選擇唔去幫襯,一係就接受入內嚴禁影相...
小堅 發表於 23-5-2016 10:59 AM
姐係咁,人地鋪頭人地有權唔畀你影相...
一係選擇唔去幫襯,一係就接受入內嚴禁影相...

文中都有講架..因對本人無影響..
hompage 發表於 23-5-2016 11:01 AM
文中都有講架..因對本人無影響..

我唔係淨係講你...
我淨係想帶出入得去就要守個到既規則...
如果唔守可以選擇唔幫襯...
橫掂又唔係得佢一間玩具鋪,又唔係特別平...

就算我去開平時幫襯開既熟鋪都好...
每次影相都問老細畀唔畀影...
佢話OK我先影,就係咁簡單...
人地貼晒話唔畀影相,對我都冇影響...
我永世都唔會去SSP買玩具...
小堅 發表於 23-5-2016 11:06 AM
我唔係淨係講你...
我淨係想帶出入得去就要守個到既規則...
如果唔守可以選擇唔幫襯...

有時佢D野平和多款,唔去都唔得..買唔買到都快快閃便是了..:p
hompage 發表於 23-5-2016 11:09 AM
有時佢D野平和多款,唔去都唔得..買唔買到都快快閃便是了..

我對於唔講價錢既鋪頭真係冇興趣...
一來自己鍾意既都訂左...
二來我要轉車先去到SSP...
比起我落旺角仲要浪費左程車錢...
同埋佢D貨又唔多,唔係熟客又冇得留貨...
唔想白行...
小堅 發表於 23-5-2016 11:14 AM
我對於唔講價錢既鋪頭真係冇興趣...
一來自己鍾意既都訂左...
二來我要轉車先去到SSP...

對我來講係面書問價唔Q答老土0者..其實OK 0既
睇佢面書超多人問無開價都差不多唔答..:26:

以前有得開POST都無0左啦..:(
hompage 發表於 23-5-2016 11:18 AM
對我來講係面書問價唔Q答老土0者..其實OK 0既
睇佢面書超多人問無開價都差不多唔答..

呢點我認同...
每次睇佢FB D人問得最多就係幾錢...
但永遠都唔會有人答...
可能有其他原因,或者驚有人去代理投訴佢掛...
小堅 發表於 23-5-2016 11:30 AM
呢點我認同...
每次睇佢FB D人問得最多就係幾錢...
但永遠都唔會有人答...

但是佢係部份開部份唔開...
唔信人地(同行,敵國)知價後做到D乜,或者有乜可能唔知..
其實佢講晒,買的人知就唔會周圍行先佢0個間買啦..
唔知價被迫出親SSP都係行晒兩大間架啦..唔通只行佢一間..雖然最後都係佢平和多款..
hompage 發表於 23-5-2016 11:35 AM
但是佢係部份開部份唔開...
唔信人地(同行,敵國)知價後做到D乜,或者有乜可能唔知..
其實佢講晒,買的人 ...

開個D通常都係貴過出面,或者係所謂既公價...
唔開個D可能係平過出面...
不過實情係點就冇人知...