Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 做得幾好都有Sad位的 ... Evolution Toys Dynamite Action No 32 鐵甲人/Giant Robo

今次真係好少人出呢款玩具既包膠...點解呢? 大家都放棄左ET, 定少人發GR?

造型冇乜問題的, 一來ET處理呢D特撮好拿手, 二來咁簡單既線條冇理由會太差吧~
只係ET既QC係絕對到執個一日都唔會改善的 (我估...),
我隻GR中左大夾口同腳有少少甩走, Calamity中左腳有腸漬同有款手掌左左手...
難得隻GR2冇事, 真係算執到~

手型唔知係碰彩定改善啦, 3隻都易拆又唔璧, GOOD GOOD

波型關節就玩開ET就會識擺POST, 重點係要跟返關節既正確方向同造型去玩,
咁就唔會腳軟~

暫時冇公佈下一隻特撮機械人了, 希望會出金達吧~

盒其實係同一個...只係正面加多塊...係CHEAP雞D但我接受既...

圍抽下先~

大拳頭已係其中一件配件~~ 火焰特效就三隻都有的

舉手隔勒底冇走光? 因為有打底嘛~

GR2有兩個頭的, 求指教來由~

好...POST下SAD位...
GR右腳深灰有一粒白點甩油位...同D夾係衰到....

Calamity就左腳有膠漬....同左左手掌...

最後加埋鐵金剛, 就完成最後一個DISPLAY盒子了~
這家的玩具,近年在關節上面真的有改進,不會腿軟了。但這磁石的結構還是不夠紮實好擺; 當然主要是品質和價位不成正比,所以往往買後還是覺得不太值:ar:
追風 發表於 23-5-2016 12:31 AM
這家的玩具,近年在關節上面真的有改進,不會腿軟了。但這磁石的結構還是不夠紮實好擺; 當然主要是品質和價 ...

係……尤其成日出現的低級QAQC問題……
多謝分享,外形唔錯,屍站一流,但膊頭位一舉高手就好難看
:$鐵甲人、鐵金剛、吉田,真係老餅特撮恩物!
{:1_377:}金達,好提議!
我有revotec鐵甲人,已經夠了。
我就算幾有愛,點都唔會入呢間廠既玩具。:no:
支持機械人post啊。。。。不過,呢d太冷門,冇買。。。。。。。。。。。。。。。
bigtomm 發表於 23-5-2016 03:43 PM
我有revotec鐵甲人,已經夠了。

我嫌太細隻, 同唔鍾意輪轉攏既POST... 所以冇選擇...
Nice collection. :46::46: