Toysdaily 玩具日報

查看: 20982|回復: 34

[玩具報告] SHF 杜拉格斯(戰鬥服)from 龍珠Z - 世上只有超西好

來自悲慘未來的少年杜拉格斯

未來的悟飯俾唔到乜野我,所以我返來。

老實講,所謂新素體我覺得只係追落後。SHF來講龍珠結構同上色都比較差。優點係還原度高。

醒唔起尋晚同邊個(誤)
未變時個頭髮刻線比較模糊,好似幾日冇洗頭咁。

不過大家都係想睇我變超西啫!

值得一讚係三次元表達二次元的爆炸頭都做得很好。唔同角度都好睇。

點解!點解我冇合口正望樣?手掌又得幾對?

究竟我嘅身型,係描繪緊谷行前定谷行一段定之後呢?

拳腳打極都打唔中,咁咪出波囉!橫掂最後都係出波解決。唔係主角就係要蠢。

其實又唔使一來就否定肌肉力量型打法囉!可以重防守反擊嘛!總之,打鬥越平面化就越好啦!

可動同平衡自如。腳跟關節可以少少拉出,動作同造型上都受惠。

主要係向左望比較局限。

搏頭有拉出關節。唔換件都可以蹻手。我唔鐘意蹻手換件,因為覺得好假。俾多啲其他配件仲好。

兩個被埋沒的二代少年

玩後小評
1. 如果唔係新素體,我唔會買。
2. 肩、腰、股關節都唔錯。
3. 配件少。可玩性大減。
4. 單獨睇造型好。但係,究竟係想描繪原作邊個形態,真係唔明顯。笨大好心唔成日又想咁又想咁。又要進可攻,可以出過隻加大隻版,又要退可守,到時淨係比達搭個超爆炸頭當了件事。而家兩頭唔到岸。

謝謝收看:64:

一陣苯大話比大家知呢隻只係杜拉係精神時間房練完出呢提升左功力既狀態版本,谷體大肌肉版會係2018年出,跟手佢老豆又係甘樣做埋。 (純粹個人推測) :p

呢隻杜拉同尼緊隻比達2.0都比吾到谷體既感覺我,起馬要做返之前魂限布洛尼果種肌肉比例甘先係超級賽亞人谷體嘛:what:
我情願再出新素體。 或者學菲利咁在模型出
老實哩隻除左新素体外係出得好差!無論QC,上色等比較以前無乜心去做。

係好多人買,但只是因哩隻係杜拉格斯先会咁。

比較之前17号就出得有誠意好多,配件,QC,好過哩隻好多。
Nice sharing. :35::35:
杜拉都唔錯, 又有長頭髪頭雕.
唔知唔會唔出爆肌mode呢???
見之前都展示過爆肌爆炸頭杜拉超西1.3
,我估笨大會出
taken 發表於 22-5-2016 10:01 AM
老實哩隻除左新素体外係出得好差!無論QC,上色等比較以前無乜心去做。

係好多人買,但只是因哩隻係杜拉 ...

Bandai一向係咁, 頭炮或新line有誠意,但技術差些。

之後技術改良, 誠意欠奉
自己試過將以前比達個身插入舊版杜拉格斯度
一對比其實新版真係靚好多既
不過配件真係小,想擺下pose都好難度:unhappy:
點解素體好上色差

因為素體電腦做成本低,上色好多人做成本高....唉:42:
差? 面相新版
我想佢出劇場版爆炸頭背心造型
VVJJ 發表於 22-5-2016 09:01 AM
一陣苯大話比大家知呢隻只係杜拉係精神時間房練完出呢提升左功力既狀態版本,谷體大肌肉版會係2018年出,跟 ...

就係最憎笨大玩彈弓手!同拉長戰線。
比達係冇無節制地谷肌的。所以只有杜拉。
不過應該都冇布洛尼咁巨。
謝謝支持!
mushroom 發表於 22-5-2016 09:30 AM
我情願再出新素體。 或者學菲利咁在模型出

笨大就係睇定我地來食。
又有大把人(包括我)排隊俾錢。
謝謝支持!
taken 發表於 22-5-2016 10:01 AM

係好多人買,但只是因哩隻係杜拉 ...

真係杜拉有咁大吸引力。
笨大就係次次施捨少少俾我地。
夠唔俾人大鬧又賺到緊。
謝謝支持!