Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: raymondtwp

[玩具攝影] Ironman Mark 45

Thanks for sharing, nice shooting.
大丈夫 發表於 22-5-2016 11:06 AM
識時務者為俊傑!  心照了!

師兄此話何解?小弟吾明白要心照乜野?簡簡單單回覆一下感受都有問題?TD點解變成咁!
dvddvdhk 發表於 22-5-2016 03:33 PM
師兄此話何解?小弟吾明白要心照乜野?簡簡單單回覆一下感受都有問題?TD點解變成咁!

可能點錯相或掿錯線,relax!:43:
ilove12inch 發表於 22-5-2016 09:29 PM
可能點錯相或掿錯線,relax!

我係TD主要欣賞其他師兄既分享,有時間就分享自己既玩樂心德,未嘗係呢度同人作口舌之爭,亦吾擦HT鞋。但見到以前有心分享及討論既師兄一個一個咁離開呢度,依家有新品推出,就只會插插插,欠缺一點欣賞態度,正正常常既分享更係少之又少。不過,我吾會受呢類人影響,玩玩具本來就是尋開心,我都費事為呢 d無謂爭執而煩惱。小弟說話直接,不喜隨便插。
dvddvdhk 發表於 22-5-2016 10:17 PM
我係TD主要欣賞其他師兄既分享,有時間就分享自己既玩樂心德,未嘗係呢度同人作口舌之爭,亦吾擦HT鞋。但 ...

好認同師兄,想欣賞唔同師兄分享多過睇人盲插,可惜haters gonna hate hate hate
讚賞被視為打手死忠,無謂理人點諗,玩得開心就得

BTW 第二日單繼續等等等,睇相真係好鬼死靚,thanks for sharing:)
支持靚相,
但好似太多指模印
好奇一問呢隻係膠定金屬,
因為金屬感好重好正
bbq1120 發表於 21-5-2016 11:52 PM
空間/打光距離/攝影距離...

因為唔係打幾隻字就解釋到,比張圖你睇會加深理解.

正呀,學倒野....
拍的很棒啊,很毒的照片喔,害我想入坑:shiny:
師兄啲相好專業級水準....超正! 謝謝分享....令到我原本放咗單都想追番;不過都要忍耐等46開訂,貪佢全身好多燈燈燈燈....{:1_220:}
46開了訂。

45售2K以上,是合金

呢只45如此毒,可能谷番起1比4及46追單?
dvddvdhk 發表於 22-5-2016 10:17 PM
我係TD主要欣賞其他師兄既分享,有時間就分享自己既玩樂心德,未嘗係呢度同人作口舌之爭,亦吾擦HT鞋。但 ...

I agree with what you said. I'm not from HK but I've been lurking at TD for years to see all the reviews and discussions over here. Unfortunately there are lesser and lesser collectors sharing their collections here, and we only get to see posts of upcoming figurines instead of individual sharing post, which is quite sad.

Seems that the collector's scene here is getting difficult :(
bbq1120 發表於 21-5-2016 11:52 PM
空間/打光距離/攝影距離...

因為唔係打幾隻字就解釋到,比張圖你睇會加深理解.

Very useful. Thanks!