Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2016年11月 SHF IRONMAN Mk3 (官圖P2)

大凱撒 發表於 25-6-2016 10:52 AM
可唔可以唔好再用果嚿「奇怪蘑菇」同「鐵釘蓮花」做特效件?出咗成6隻(MARK 42, IRON  ...

都同意, 果d特效配件真係唔係好似, 好似拮左串唔知咩係度咁, 所以display時都唔會用, 寧願笨大諗下加下其他機關野好過..............

mark1-6 依幾隻永遠係最經典, 打後果d真係太多......已經唔係真係太鍾情.......

突然諗起未來戰士, 鐵甲威龍...etc....., 打後再拍果幾集不論演員定造型真係永遠取代唔到....
最怕佢唔來,我要巨茫!

[quote]c.ryo

有拉出關節咩?
必要既15字
Knightmare 發表於 25-6-2016 02:04 PM
[quote]c.ryo

有拉出關節咩?

#24啲官圖
爆地下面果張,條腰中間拉開咗
大凱撒 發表於 25-6-2016 10:52 AM
可唔可以唔好再用果嚿「奇怪蘑菇」同「鐵釘蓮花」做特效件?出咗成6隻(MARK 42, IRON  ...

算把啦朋友,就算乜都冇,一樣咁多人買,情意結黎
點解得少地方有得pre order?

幾時正式開訂??
條腰好怪
Abcdefg

睇返電影官圖, mark3 "斜方肌"的位置如果做得再明顯d就好d, 感覺mark3都算幾肌肉感, 另外腰位都係過瘦, 可能因為做得太貼實胸部接合位會影響可動性 ((估下ja:DD)) ,

不過整體都係遍遍地瘦削....

都係果句, 情意結, 點都要收藏~
睇唔清楚,不過腰真係似有拉出關節喎,期待!

無論之後有幾多隻,MK 3 冇得輸!必入!
fgheater 發表於 25-6-2016 12:20 PM
都同意, 果d特效配件真係唔係好似, 好似拮左串唔知咩係度咁, 所以display時都唔會用, 寧願笨大諗下加下其 ...

鐵釘蓮花我唔介意,因為我從來唔插,但我最在意係可唔可以取消“由90度開掌果到生條柱狀瘜肉黎種奇怪磨菇”呢種超乜白痴既設計…
搞到而家一唔用果舊特效,隻90度手掌就跟住入盒(由或者從未拎過出黎)
普通狀態果隻手掌又唔爭氣,點屈都就唔出一個似樣既發炮姿勢

Shf美玩真係得啖笑,明知出得唔似都死追,美隊個樣身型變左樣都可以大手入貨,世界大變,純個人意見,不喜勿插,上色可動的確完勝,但睇到個樣,請美系公司用多小小資源做好d啦!咪洗比笨大搞到變動畫樣
alvinchan2012 發表於 7-7-2016 11:08 PM
Shf美玩真係得啖笑,明知出得唔似都死追,美隊個樣身型變左樣都可以大手入貨,世界大變,純個人意見,不喜 ...

鍾意你果句"世界大變"{:1_377:}

我自己都覺近年"一鍋蜂"買同一品牌同一種玩具現象盛行,就好似之前所謂日本流行時裝一樣,係唔係潮都著左上身先,到宜家好多品牌都變左"MK" look

講真shf 質量唔差,但往往要就素體、就成本,有d款式同真角色完全唔係果回事,有時諗其實d人玩緊乜呢

所以宜家都唔係隻隻入,鍾意又靚咪玩吓,冇買既咪上黎睇吓人d分享
Akiba Showroom
http://toho.seesaa.net/

美玩公司出美玩就似?? 玩過孩記出果隻MK3, 就知道咩野先至係完全唔係果回事!!
造型, 可動, 上色都完全唔掂, 仲要炒價, 真心愛先讚得出口!!