Toysdaily 玩具日報

查看: 8468|回復: 20

[個人收藏] 我的小小玩具櫃 (29/4/16 #21 updated)

自從有一日係度見到有個師兄買左個DISPLAY BOX去DISPLAY佢既METAL BUILD FREEDOM之後, 發覺原來有燈的DISPLAY BOX係咁靚:handshake:.之後就去買左一個同樣的DISPLAY BOX去裝返我一隻一直封塵的女王.

吾買由自可,一買發覺原來咁樣DISPLAY係咁靚:D, 平時買左D玩具,機械人, 女女FIGURE都係玩一玩就放入盒... :38:  大部份的女女FIGURE都係隔住個盒睇...有好多連盒都未開過...{:1_201:}  .....
當我發現原來DISPLAY係咁靚既時候,就計劃買個DISPLAY櫃...:36:

終於...終於....:34::34::34:

這裡是其中2層:shy:...一次過拆左好多FIGURE出黎, 真係好開心...原來放出黎既感覺真係好吾同.:$不過仲有好多野冇位放出黎..:cool:....現在只可以放一D比較鍾意既出黎...希望將來有機會有大D既櫃...放哂D野出黎啦:73:
我最鍾意既女王

女王咁多FIGURE, 呢隻我最鍾意...其實仲有MAX FACTORY既黑兔...不過冇位放出來了{:1_198:}
近期較高質既一番

第2最愛...ASUNA..:35:

其他美女{:1_227:}

就係呢隻FIGUER...我入左坑{:1_206:}

謝謝觀看:77:

最後我發覺有D玩具買左..係永遠都吾會放出黎...例如盒蛋..組立式...甚至一番...因為地方有限...如果要DISPLAY...點解吾DISPLAY最高質O個D??之後可能會更加嚴選:74:
壯觀的後宮佳麗展示區。:46:

多謝分享。:D
好多女女 :shy:

多謝分享
正!美女如雲。。。。。。。。。。。。。。。。
正呀!最鍾意既figure一定要display出黎
后宮佳麗, 好多靚女呀~{:1_221:}
好多囡囡,Sheryl 好正。
如果有另一半見到各Ching 收藏大波同又見曬底既女女!你地另一半係諗d咩?小弟真心想知?
囡囡梗係要display出來,打足燈光,不同角度觀賞的啦!支持支持!!

多謝各位師兄回覆
見到有位師兄問想知有display囡囡figure既人,佢地既另一半諗咩…哈哈,我都想知:love:
不過,我老婆就從來都冇話過我…無論買囡囡figure好,合金好,其他嗜好都好…佢都冇話過我…我放出黎display仲教佢邊d係貴野,邊隻造工好tim…我覺得我買d figure 都吾係好似某一d意淫既囡囡figure…而且又係我鍾意既角色…點解吾得:!
不過,作為男人,可以有嗜好,但其實最緊要吾好沉迷,買囡囡figure又吾係黃賭毒…吾通小小自由都吾比咩…
不過…我都有擺合金機械人出黎既…平衡下:x

kingokwww 發表於 24-3-2016 01:38 AM
多謝各位師兄回覆
見到有位師兄問想知有display囡囡figure既人,佢地既另一半諗咩…哈哈,我都想知
...

唔好太過火(例如突點透gap),應該ok的。
呢到係好多隻metal build……
kingokwww 發表於 24-3-2016 01:38 AM
多謝各位師兄回覆
見到有位師兄問想知有display囡囡figure既人,佢地既另一半諗咩…哈哈,我都想知
...

同我一樣。我老婆唔會阻。仲試過係日本幫我買一隻三級figure.
支持Sheryl! 支持三級figure:46:!
一直忍住吾入Figure坑,
因為我知道一但入左就返吾到轉頭:help:
儲女收藏,非常正常,支持一下