Toysdaily 玩具日報

查看: 6336|回復: 15

[個人收藏] Sailormoon Carddass Collection (非復刻版)

眼見笨大近半年復刻美少女戰士閃卡:58:

摷回當年自己那套出來影:35:

[img][[/img]

師兄, 有時間既影多D出黎分享下啦~

美少女我都有儲, 不過你果D我冇
我得尼D
http://toysdaily.com/discuz/forum.php?mod=viewthread&tid=219519&extra=page%3D1&page=2
kenneth0731 發表於 21-3-2016 10:50 PM
師兄, 有時間既影多D出黎分享下啦~

哈哈!冇問題

街霸系列我又有買:x

Sailormoon系列我另外仲有

雷射閃膠卡
PP卡
Graffiti
Hero卡
Film卡

我要慢慢找出來影:die:
williamhychan 發表於 21-3-2016 11:13 PM
哈哈!冇問題

街霸系列我又有買

咁師兄應該美少女系列都好齊下喎

鐘意街霸一黎係隻game 二黎佢既閃紋比較特別:D
美少女我只有相中的第二輯, 當年覺得閃咭構圖靚
williamhychan 發表於 21-3-2016 11:13 PM
Sailormoon系列我另外仲有

雷射閃膠卡
PP卡
Graffiti
Hero卡
Film卡

AMADA PP PART 1 48張是貴野.
一套已經等同BANDAI 本彈1-406號的價值.
redfish 發表於 22-3-2016 12:20 PM
AMADA PP PART 1 48張是貴野.
一套已經等同BANDAI 本彈1-406號的價值.

PP card半途出家,我都係Part4先開始:(
williamhychan 發表於 22-3-2016 12:29 PM
PP card半途出家,我都係Part4先開始

AMADA Sailormoon卡中, 得PP頭和尾兩Part真的貴, 其他產量大唔算值錢, Part1數量應該極少, 仲要全套有12閃. 最尾一PART是水尾, 當時已經冇乜人買, 同樣產量少自然貴.

Bandai卡中真的貴的應該是兩套3R SIZE的Charamide卡, 部份Charamide透明卡一張都過仟日圓.
頭像被屏蔽
tomozou 發表於 22-3-2016 01:23 PM
師兄,PP PART1係12閃?
我記得PART3好似係Sailormoon R果套係12閃,不過PP無見到有閃中閃,平中閃,平 ...

Part 1閃是1-6,43-48, 所以Part 2由49開始, 我當年都只見過Part 1白卡, 未見過有店賣全套
PP卡中期玩壓印卡, 有凹凸紋, 後期玩隱藏信息, 要用紫外燈睇, 當時算新嘗試.
redfish 發表於 22-3-2016 12:46 PM
AMADA Sailormoon卡中, 得PP頭和尾兩Part真的貴, 其他產量大唔算值錢, Part1數量應該極少, 仲要全套有12 ...

師兄好犀利~ 知道咁多咁清楚, 閃卡專家~!!! :64:
kenneth0731 發表於 22-3-2016 03:03 PM
師兄好犀利~ 知道咁多咁清楚, 閃卡專家~!!!

只是當年有留意Sailormoon卡, 其他卡就唔識了
redfish 發表於 22-3-2016 03:21 PM
只是當年有留意Sailormoon卡, 其他卡就唔識了

:handshake:  原來師兄係SAILORMOON 專家~

我係去到後期先開始儲SAILORMOON, 所以尼個系列都唔係好熟
kenneth0731 發表於 22-3-2016 05:53 PM
原來師兄係SAILORMOON 專家~

我係去到後期先開始儲SAILORMOON, 所以尼個系列都唔係好熟

我都係只留意到SUPERS, STAR之後的完全唔識