Toysdaily 玩具日報

查看: 16159|回復: 37

[詢問] 笑慢的超人店

唔好意思, 想同笑慢的超人店買合金玩具

1. 小弟不熟, 請問是先比錢後開合check件 or 掉轉頭?
2. 如果在店, 開合後有問題(當然已比錢) 或 回家才發現問題 佢地店會點處理?

謝謝
阿勁
1. 先比錢後開合check件
2. 如無記錯 , 要 Keep 單 (Receipt) , 1 星期內帶單和貨回店換
riderfun 發表於 16-3-2016 11:34 AM
2. 如無記錯 , 要 Keep 單 (Receipt) , 1 星期內帶單和貨回店換

我相信大部份舖都係先收錢後check貨,即時check有大問題先有得換,
個個未收錢先check貨,撞正驗屍官開你幾盒,剩低開左果D你係咪要先
通常爛件或缺件先有得換,好似神話ex呢D冇得睇入面,就只有撞手神,少少花都冇得換俾你
riderfun 發表於 16-3-2016 11:34 AM

謝謝回覆.

因我每次去超人店, 店員們都黑面, 所以我有點驚有點怕.

幾位店員都好好人,有問必答,有壞有換.  發表於 17-3-2016 08:24 PM
超級玩具迷 發表於 16-3-2016 11:45 AM
我相信大部份舖都係先收錢後check貨,即時check有大問題先有得換,
個個未收錢先check貨,撞正驗屍官開你幾 ...

我好同意師兄的看法.
我十幾年前見過間店, 真是有店主成箱合金開比客睇..最後客無買都, 店主也無奈
超人入面兩位大哥唔出聲係有D兇,不過溝通過其實係幾有禮貌的。
bigbigfriend 發表於 16-3-2016 12:26 PM
超人入面兩位大哥唔出聲係有D兇,不過溝通過其實係幾有禮貌的。

好吧, 我本周6去買. 買完出report 比大家有關買野情況先
近年已好少見人買玩具即場開盒 check, 早十幾年前,的確好興先 check 後買,甚至 check 完唔買
toylover 發表於 16-3-2016 01:58 PM
近年已好少見人買玩具即場開盒 check, 早十幾年前,的確好興先 check 後買,甚至 check 完唔買

千幾蚊wor, 5check件點得啊...
男人最痛是無check件, 回家開合見到有問題.
SPICYMAN 發表於 16-3-2016 02:03 PM

除咗缺件爛件,否則九成店鋪都唔會畀你開多盒

toylover 發表於 16-3-2016 02:14 PM
除咗缺件爛件,否則九成店鋪都唔會畀你開多盒

咁師兄您同超人店有無買過野?  如有, 多有問題嗎?
謝謝
SPICYMAN 發表於 16-3-2016 02:03 PM

從來都係返到屋企先 check。。。
超人玩具除左價錢唔係最平同埋班大佬極COOL外
無聽過其他甩漏, 放心幫襯啦!
其實我想問好耐....呢間同N年前係TST香檳果間係同一間?....

係......  發表於 17-3-2016 10:29 AM
全世界係香港人咁麻煩買玩具要 check 件。