Toysdaily 玩具日報

查看: 13402|回復: 16

[詢問] 九州有冇動漫買?

東京有秋葉原
大阪有日本橋(比起秋葉原無咁多咁新同好似貴D...)
咁請問九州有冇D好類似既動漫集中地呢???

年年唔係東京就大阪....老虎不滿了><

算把啦,有心去日本買玩具就去東京或大阪,其他地方開心旅遊算了,當然都有玩具店,不過無咁齊。。或去7仔等便利店抽獎。。:74:

講得好! 去日本其他地方緊係去HEA下!  發表於 14-3-2016 10:19 AM
:help:
唉...都估到....

對比之下秋葉原係咪多D新D平D??比起大阪
跌錢坐新幹線都要去行返2日動漫:angry:
http://kaijinx.blogspot.hk/2013/05/kyushutoys.html

好似仲衰過大阪.......................
briankk 發表於 14-3-2016 10:30 AM
唉...都估到....

對比之下秋葉原係咪多D新D平D??比起大阪

你諗定去邊先啦。。:)

前提是閣下會住那一區,去那兒?如果你會去門司港,唐戶市場(唐戶市場的食店只開五、六、日),那我會提議你去小倉那個 ARUARU City(一出車站就係),因去門司港要在小倉轉車(博多去小倉, 新幹線 20min.),可以順便行下, 有 6 層,有 animate(免稅) 和 mandarake(要稅), 有少少驚喜既(例如 SHF DRIVE 架車, 20000 yen 有交易), 但 animate 買野一定要一次過, 分開唔夠二萬 yen 無免稅,入左機無得改。博多市內就一定係赤板 mandarake, 赤板站一出就見到, 行完可以去天神地下街。 其實, 去食下大腸&#29041;,雞煲,拉麵,浸下&#28201;泉不是更好嗎?

收獲:

上個月去過九洲...玩具真係麻麻...主要&#21946;博多&#39365;同天神&#22000;邊...
THX FOR INFO~~~~
本身PLAN左11日東京+大阪....
老虎出聲有微言><...(對上3年2次東京1次大阪...)

其實大阪可SKIP...因只想去USJ...
東京就真係想去....血拼....
唔係貪平....大路野其實唔平得幾多....
其實係有2隻小老虎....
專鍾意埋D鵰轉野....如東方PROJECT...幾會大作戰...有D什至我都唔識....
諗住主力1日KITTYLAND 1日秋葉原.....
最想自組2隻DD娃....
上網了解過..應該同大阪差唔多...但分散晒...><
(即係好似屯門都有動漫野買...但....................)
價錢會唔會貴D就唔知了要呢度D CHING答一答
去玩熊本熊當動漫:x
briankk 發表於 14-3-2016 03:51 PM
老虎出聲有微言><

屯門吾計吉之島“改了名什麼旺呀。。利
寶那個場是否有另一平衡時空的人買,否則就係吾知價的人買。。仲貴過旺角超多倍。。
hompage 發表於 15-3-2016 05:14 PM
屯門吾計吉之島“改了名什麼旺呀。。利
寶那個場是否有另一平衡時空的人買,否則就係吾知價的人買。。仲 ...

利寶~~~
模型以前都OK...宜家都貴晒了~~~
有時有D免強叫加返2程車錢同時間啦~~~
個場係發展到俾D小朋友扭老豆老母買野ONLY:he:
briankk 發表於 14-3-2016 03:51 PM
老虎出聲有微言><

其實前兩次都已經是去東京,想轉行大阪又未得,六月如果成事都係東京多,因想睇星矢加美少女戰士展覽。。早排ANA做特價本來想買,但機票得七日,要睇晒展覽,一頭一尾咁睇要留八日起。。:(
hk小文 發表於 14-3-2016 02:20 PM
前提是閣下會住那一區,去那兒?如果你會去門司港,唐戶市場(唐戶市場的食店只開五、六、日),那我會提議你 ...

文兄, 請問呢兩個RAH晌咩地方入手呢? 近日會去日本, 想搵&#21523;RAH. THX{:1_377:}
另外回樓主, 買玩具方面, 九洲只係比沖繩好少少, 但論選擇多都係去東京或中野啦. 去九洲就探&#21523;熊本熊浸&#21523;溫泉休息&#21523;.:^
小倉那個 ARUARU City 和赤板 mandarake
赤板mandarake
小倉aruaru city mandarake and jungle
volks
yodobashi
bic camera

But I cannot get any toy from any of these