Toysdaily 玩具日報

查看: 17130|回復: 23

[玩具報告] 小眾玩意~Takara doll EVA 明日香

:)
:)
這個 series 之前未玩過,是上年日本刀展的Xover 產品
原本想在日網訂,想不到有行貨還可5算入到

包裝盒是火柴盒形狀,很華麗,盒背圖案可同之後出既波姐,麗姐合併

和服很鮮艷,頭髮是值髪,但手感不像玩Barbie 咁
很基本活動能力,放上櫃供奉無問題,28-9cm 高已不錯

中央蝴蝶結個pattern 是仿力場效果

頭未有梳好才影,所以效果不佳。之後再補上

還有過櫻花枱座無影,不過可以看下面波姐 link

http://www.takaratomy.co.jp/products/evadoll/mari/

Thanks
定價15000日圓, 5算都750, 以TT社的公仔計, 屬偏貴的類別
thanks for sharing!~~:handshake:
28-9cm 高
即 12" 1/6 size
咁15000日圓都唔算貴
而且係值髮

真係有行貨 !?
我之前都唔見有鋪頭開訂 仲諗住放棄
希望真希波都有行貨
:handshake:
都OK喎~值唔值好睇個人
我自己就幾鍾意TAKARA既出品
惡魔貓仔 發表於 11-3-2016 12:15 AM
28-9cm 高
即 12" 1/6 size
咁15000日圓都唔算貴

你係眼鏡娘波姐 fans 呢只唔錯。面相我覺得是3個中最好(可能有眼鏡關係)

下個月出貨留意o下啦
5算在那買??謝謝:64:
nela 發表於 11-3-2016 11:51 AM
你係眼鏡娘波姐 fans 呢只唔錯。面相我覺得是3個中最好(可能有眼鏡關係)

下個月出貨留意o下啦

係呀
我係真希波fans
所以未出之前見到好興奮, 但係等極都唔見有鋪開訂

我見佢個網寫3月下旬出
行貨要等4月 ?
我唔係見到你個 post 都唔知有行貨
:(
原來萬信建議賣6魚5, 只是43算, 好過在日本官網訂.
不過唔知之後兩件有沒有行貨
其實官網¥15000是預早訂既價錢,之後正常是¥16600。
可能呢D貨怕賣不出去,批�定價低
nela 發表於 12-3-2016 09:03 PM
其實官網¥15000是預早訂既價錢,之後正常是¥16600。
可能呢D貨怕賣不出去,批�定價低

之前隻LICCA RISE小忌廉都唔貴, TT MALL價9180日圓, 萬信建議4魚5
不過怪盗SAINT TAIL行貨只見深森聖良, 沒有主角.
TTMALL限的小櫻, 凡爾賽玫瑰 都沒有行貨.
真的估唔到佢邊D有行, 邊D無.
惡魔貓仔 發表於 11-3-2016 10:52 PM
係呀
我係真希波fans
所以未出之前見到好興奮, 但係等極都唔見有鋪開訂

出左真希波(PIC FROM FL FACEBOOK)
去FL 見個實物, 真希波膚色白過香姐{:1_208:}
係咪同明日香個價一樣 ?
不同佢開鋪時間同我返工時間有衝突
希望到我放假果時未賣晒
:time:
等左十幾廿年
T記終於用老本行(Jenny)
出其他動漫人物
上年小忌廉買唔落手...
今次頭模似新模...下巴咁尖
正呀