Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] [美版BANDAI]Power Rangers/五星戰隊_White Power Ranger/牙連者:美日戰士

戰隊比賣版權去美國改名叫Power Rangers(金剛戰士),今次介紹白戰士美國叫White Power Ranger,日本叫牙連者,先講美國背景變身者又綠戰士變白戰士,
設定上能力是大於其他5位戰士,同日版樣短刀會講野,機械獸比日版多,好似個演員係wwe摔角手,日版變身者是細路(我幾中意細路做變身者),同小新一樣是
個小童咸濕仔,當年亞視睇都好中意尼個角色,把劍叫白虎真劍有自己意識,日版和美版其實一樣,係大人同小朋友變身者分別.

我在y拍bid.本身諗佢會同shf差唔多會矮小小因日版係細路矮d唔緊要,點知同shf差唔多高,我好少會影埋盒但今次少見所以影埋,

造型日版美版都係一樣,身高同shf差唔多體形大隻d,上色有小小油出邊

頭可以360度轉

個身有件甲可以拆,未拆係日本戰隊,拆後佢骨子裹係美版恐龍戰隊

腰就陏唔到有個劍套放劍

手方面博頭位都係可360度轉同上下陏,手臂只能上下陏,手腕能360度轉

腳方面有個波關節令佢360度轉同上下陏動,下d既腳位只能上下陏

劍幾精緻但無上色令佢成把銀色

佢件甲比shf用都算得不過合唔埋

今次玩完 美版戰隊我發覺可以買美版代替shf不出既戰士,不過衰在美版戰隊香港好少地方有得買.
仲有聽講美國Power Rangers會拍電影,我相信shf有可能會出返,b社見親生仔發揚光大無理由自己唔玩返:shiny:

多謝支持
無聊玩具室:www.facebook.com/Tokusatsu.Anime.Toys.Book

五星記得果時係 atv 播, 好好睇
denniskwong 發表於 9-3-2016 12:53 PM
五星記得果時係 atv 播, 好好睇

亞視而前好多特攝片,唔知點解後期做到咁既下場
好耐冇睇美版戰隊,而家都唔知邊度可以搵黎睇??
莫探員 發表於 14-3-2016 01:04 AM
好耐冇睇美版戰隊,而家都唔知邊度可以搵黎睇??

好似土豆有,但d會無字幕同香港地區限制{:1_229:}
hkh1993 發表於 10-3-2016 08:12 AM
亞視而前好多特攝片,唔知點解後期做到咁既下場

係囉, 以前拉打Black RX 好似都係亞視
insomniac 發表於 15-3-2016 02:46 PM
係囉, 以前拉打Black RX 好似都係亞視

直頭係!

ghjkghkghk
早期好多特攝片都係亞視播:)