Toysdaily 玩具日報

查看: 13089|回復: 15

[活動展覽] 日本秋葉原舉辦「魂CARAVAN featuring D.D.PANORAMATION」

“魂ワцьд⑦featuring D.D.PANORAMATION”秋葉原ザ開催決定!

魂ワцьд⑦featuring D.D.PANORAMATION
開催日: 3月12日(土)10:00∼21:00
            3月13日(日)10:00∼21:00
会場: ыЭдЁロфь сюХфЫュヤAkiba 第1リ⑦Ьь⑦З
住所: 〒101-0028東京都千代田区神田花岡町1-1

☆ユм⑦Ьザウろ見ペアシゎ出来スゆЖレьсメ展示。(Event有情景展示)
☆新йь⑦Э”D.D.PANORAMATION”メ手ズ取ゲサ遊トペヵみЮみメ設置。(D.D.PANORAMATION 試玩區設置)
☆ガソ他、2016年春発売ソ新商品スジ魂бユЁъ⑦И新作ヤユЪуパ多数展示!(2016年春新商品與魂Nation新作展示)

http://tamashii.jp/event/162/?lmode=ja
Thank you so much for sharing information
好落本做宣傳喎!!
好嘢唔使做宣傳,唔得先做宣傳
VVrider 發表於 4-3-2016 07:50 PM

連第一彈都未出,又點知確實反應呢?
好唔好都係未知之數!!
嫌貨正是買貨人:(
VVrider 發表於 4-3-2016 07:50 PM

嫌貨正是買貨人:(
這SET野都係要有米人士買的..
有錢買都要有地方SHOW出來先有用..到底會擴展到幾大又唔知..長出到的話..:DD
只有等乜展物展SHOW出來影下相算了..:cool:
hompage 發表於 5-3-2016 01:34 AM
這SET野都係要有米人士買的..
有錢買都要有地方SHOW出來先有用..到底會擴展到幾大又唔知..長出到的話.. ...

你又講得啱,就算我買,都無預算買哂咁多個...

我估如果反應好的話,會出埋海鬥士和冥鬥士吧!我很想拼出海底神殿七本之柱和生命之柱的模樣呢!!

不過,確實要很大地方至放到,要睇完全拼合的模樣都係要去展覽才睇到吧...
Lau 發表於 5-3-2016 08:30 AM
你又講得啱,就算我買,都無預算買哂咁多個...

我估如果反應好的話,會出埋海鬥士和冥鬥士吧! ...

到 Ver2 就會做埋個宮:x loop 多次
展覽睇過實物,不論面相,質感,感覺似盒玩質素,吸引力不大。
:die:  嫌貨正是買貨人
bigbigfriend 發表於 5-3-2016 12:00 PM
展覽睇過實物,不論面相,質感,感覺似盒玩質素,吸引力不大。

佢今次著重的應該是特效和場景,人偶應該屬附助...
Lau 發表於 5-3-2016 05:58 PM
佢今次著重的應該是特效和場景,人偶應該屬附助...

完全同意!小弟覺得這系列是用來擺情景多過拿上手玩的,人偶的可動性及像真度只是次要,所以當此系列是高價版盒玩來看待應該比較合適!

S.H.Figuarts 仮面ьユФみヶみЗЬЁэみИソ新作スジ、会場発表ヤユЪуパ予定!!(GHOST新作等發表)

http://tamashii.jp/event/162/