Toysdaily 玩具日報

查看: 15357|回復: 8

[個人收藏] Optimus Prime Times : 威將放大 電影4走佬文

威將 M01
OP Commander

先看我的"影壇"

車型,外型有足夠重量感(多得原版),只是車窗切割位難看

transform~

手部變型最難,尤其是由人變車,本已不太順手,加上新肩甲設計,更繁複一點
人型威猛又大隻,玩具加入合金件,質感令人感動
上色無話可說的唔錯,可動高,加上威將一些原創改動,好感動
好勁
當然整體可以改得更好,但現在售價不到3舊人仔,算好平,冇要求啦
我也預先選他入2016十大BEST BUY之一,多數到最後唔會出局

換面最麻煩,因為要扭開螺絲先換到

槍,由背部油筒所變

不過我鍾意原版走佬文把槍多一些

唯一缺點雙手拿武器時需調整很久才成功
因插入的摏太FIT,及手指公永不能擺出合理好看角度

威將之前也出了款放大MP10,我本來都想買,但忍下手,因為我有MP10,如佢出別色我才有興趣

依隻威將平頭做得最好係個人形身材, 大多數嘅可變形文哥因要遷就變形機構, 好多時個胸同膊頭位做得較為寬橫, 近期如AD28等官方玩具亦有依個問題。 再睇下威將平頭等身比例會發現同模型系列DMK 01差不了多小, 當然原版本身個身型比例其實經已好好, 威將再黎一個錦上添花, 另到隻落難走佬文就算站樁都依然咁有氣勢。
超帥, 所以呢隻文哥價上漲
打d光影一定會更加正~~~
黑左少少 ,有部分睇唔清楚
俾帥兄靚相毒到, 找了多間都無現貨,幸好最後問到一間有現貨, 昨天剛收貨,真係好大隻!!!
背景比較黑,如果光返少少效果會好d
我都收到貨未得閑玩,有無邊 d 位要注意唔好夾硬?
tolete 發表於 9-4-2016 07:18 AM
背景比較黑,如果光返少少效果會好d

OK 之後的相會光返D