Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] Choose a side---Civil war 6寸小評~!!

Captain America:

只係AOU版嘅repaint, 今次連steve頭同兩隻手都冇跟,只係得個盾~可動就唔講啦,上色就比起aou版深色啲,尤其藍色部份順眼左~

同模比較

Aou vs ca3, 白色部分改成紅邊,手套肉色部分都冇左!

Iron man mk 46

又一套新suit,今次乜46終於有番換手件,有一對拳頭手同一套出招手,另外仲多左對effect件~依樣野孩記比shf好,就係出招手可以選擇裝唔裝effect件~可動方面,上半身係比乜43好左,尤其向左右望自然好多,但下半身就仍然一樣,爆地只係勉強+角度限定~個人認為原價或以下其實值得一入,上色同可動當然始終都同shf差得遠,但係戲上之前就有+適合粗扭,其可玩度都ok嫁~

Black Panther

首次出場嘅MCU新角色,雖然2018年先會有獨立電影,但孩記仍然為佢係ca3系列推出6寸,加上好多宣傳都有佢份,睇黎戲份都唔少~講番隻figure,造型上貌似ok,始終未有完全高清圖做對比,但身上嘅紋理都收貨~上色就冇特別,身上九成全黑~可動方面正常,尤其hip位幅度頗大~最開心係跟埋個黑人頭雕,令依隻誠意加分~期待戲中有好表現!

希望下隻im會跟個tony頭~

BAF Antman/Giant man

當集齊一套6款之後,神奇嘅事就發生啦~就係砌到隻變大左嘅antman XDD成隻野有大概10寸左右高,比起之前baf hulkbuster再高啲~頭有少少所謂舊化,最大驚喜係眼罩下有一對真人眼!雖然面罩冇得打開,但孩記有加到對眼實屬意料之外~可動都ok,由於造型設計比較簡約,所以冇咩裝甲限制!單膝跪低都自然做到~期待係戲入面antman巨大化後會否有戲劇性嘅幫助~

Scott~

Compare with 6寸antman~

Compare with ht antman~

Thx for watching~!
自己玩無咁正,

樓主影得好正!{:1_377:}
我會係隊長 side~~~~~~
Giant man BAF 和6寸的頭盔同服裝都唔統一,有點失望 :ice:
正相支持!電影第一集antman 開口罩真係一個遺憾黎. . . .。

只要拉攏到Hulk guy或 頹神,其中一方就已經戰鬥力大增。。
nugudam 發表於 4-3-2016 02:04 PM
只要拉攏到Hulk guy或 頹神,其中一方就已經戰鬥力大增。。

就係因為是但一邊有佢地是但一個都唔洗打,所以先飛起佢地:51: