Toysdaily 玩具日報

[活動展覽] 瑞記11月又開倉了

這回的價格,看起來好像還好啊!:ar:
太好鳥, 冇野想買:$
killerkat 發表於 4-3-2016 08:35 PM
點解可以等跌 就唔比人hold貨

捆綁式扣貨你有冇見日本舖做D咁野?港朱縱容不良銷售[size=32.6902px]點解可以等大減價 就唔比人段斤計錢變段錢收錢?
鬼道有人 發表於 6-3-2016 02:58 AM
捆綁式扣貨你有冇見日本舖做D咁野?港朱縱容不良銷售點解可以等大減價 就唔比人段斤計錢變段錢收錢?[/ba ...

無計啦, 2千蚊隻MB SF都大把人話平, 好抵啊!
香港有部份人係點唔醒, 所以你都無必要苦口婆心係度講,
因為真係無用。
利申: 我無買過, 但幫朋友係熊貓度訂左。
killerkat 發表於 4-3-2016 08:35 PM
點解可以等跌 就唔比人hold貨

應該不是hold貨問題.
而是有consignment, 無論好貨定死貨, 都要放貨落反斗城等大店, 而呢D店唔會買斷隻貨, 只是寄賣形式幫代理賣.
由出貨到現在已過3個月, 瑞記可以收返之前放落大店的貨.
同期收返的死貨, 好似RX車, L-GAIM MK-I等, 當然要劈劈劈.
但MB SF呢D日本都炒緊的, 畀你做瑞記都唔會拿出來劈吧.
我都相信佢唔會HOLD貨咁白痴...
隻野唔連稅都25000YEN,訂個時都17XX...
現貨一出已經18XX唔夠一星期已經去到22XX UP...
我係衰記會散晒手頭上D貨食頭淡湯先...
HOLD貨點都有風險...
依家D玩具個個望佢插水,你HOLD貨風險更大...
要買既人一早已經訂左或者已經高追左...
唔買既人都唔會呢個價入手...
不過上次C3個陣都仲有人搶...
平貴係另一個問題呀
咁應該要係大鋪經常見到 賣二千三
印象中只有一次見沙田行過眼見得幾盒

放幾盒出去,自己收一板貨夾埋死貨賣為實
做代理賺錢係正常
平時冇保 營銷手法差先係重點
又唔見日本笨大係咁做?
OH...遲左睇到呢個POST...
fred413 發表於 7-3-2016 07:35 PM
OH...遲左睇到呢個POST...

:x免費報紙都有賣廣告喎.......
完左兩個月, 咁快又搞(pic from cyber高達 facebook)
睡記似孚好等錢洗
官網有圖了
ASSAULT PACK 75蚊但限60隻, 應該會俾尋仇佬掃曬
紅迷連代理自己都抄埋一份,重厚顔到1900係開倉價,咁意思是否出面街舖賣2千幾是正常價?
咁嘅價錢散貨,除非返工又或者住正係青衣果頭就話可以睇下嘅,若果唔係嘅話就真係可以慳番囉:o