Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 改造 Mattel batman begins collectors edition

一直都很喜歡Batman Begins 的 Batman造型, 但當年很少有關的玩具(例如PA改或SHF). 就算有, 都是美版可動性低的figure.
之前見Mattel collectors edition 版本已經算叫做比較好, 但同我心目中相比, 總是還有點距離. 所以最後都係決定自己試試改下佢......

主要試改的是頭(再上色), 加厚頸部令頸部順的, 加強手的活動範圍, 同埋更改斗篷.....

首先是面相:

改後:

之後是加厚頸部:

加強手的活動範圍:

最後更改斗篷

謝謝收看! :64:
其他的造型照......

C兄,你整得好靚,好有心機!!!{:1_221:}

哇!好型!師兄呢隻改得好掂!飛出個screen 咁濟
哇勁!最尾個幾張好有動感~
多謝ching們的讚賞......:64:

其實原本個斗篷唔係唔好, 只係太短, 兼且因為支架在背脊, 所以令到塊斗篷拱起唔夠型, 所以迫住將它改在前面......

原本樣貌:

新改到前面:

斗篷個形好正 !

但D 毛毛就算剪齊整 , 之後都會再出返來 ,

提議用火機輕輕燒一下
{:1_377:}........多謝師兄指教!
上次改完之後, 雖然已經好左好多. 但左睇右睇始終覺得差的的, 未夠完美.....

終於再次"的"起心肝, 加厚了頸位, 睇落去頸無咁長, 大隻的, 而且亦增大斗篷......終於"完美"哂! 亦係我心目中Batman Begins的形象 :D

去相.......

Batman: "I'm coming~"

飛翔果下確實型

大大堅