Toysdaily 玩具日報

查看: 7079|回復: 17

[詢問] 請較各位, 我想要一隻這般水準的路克, 可以怎辦?

最近入左星戰小說大坑, 想要一隻黑服路克。
土地問題加上唔執著於真人面相, 所以我無玩開12", 亦盡可能不碰12"。
但SHF的大頭症實在太令人絕望,  MAFEX又未有消息, 所以唯有向12"埋手。
GOOGLE左一輪, 發現依隻完美重現小說中成熟形象既路克:

可惜, 係自組既, 仲已經賣左...

請教大家, 想要一隻咁靚仔既路克, 得HT出係咪唯一既選擇?

係!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
黑色衫要配Sideshow 出品
暫時HT 質數都仲係最好, 不過唔知會唔會出 黑Jedi 版 Luke?
希望會出,但圖中這作品的衫其實做工普通,如ht出有信心會好過佢
If you are in HK, go to secret base to have a look, they have display for you to see.
隨感一亡魂兄,我都整左隻,呢個頭係來自Hottoys DX 的,要買返有難度會好貴,如果可降要求可去皆旺上層睇下,我見過有再版頭...

THX~  發表於 26-2-2016 10:40 PM

我本身有dx07,因為雙頭,都自組過一隻黑衫

如果仲係幾年前我都支持自組,但而家睇情況HT肯定會出,遲早問題,我建議等HT,自組組得靚分分鐘都貴過你買ht

你有你既道理...  發表於 26-2-2016 10:48 PM
之前自組過
頭 - 可動眼副廠出 約$300 (HT DX07面, 配了 MEDICOM當年出JEDI LUKE的頭髮), 面有D灰, 麻麻地
BODY - 用回HT DX07 BODY
衫, 手型及配件光劍 - SIDESHOW JEDI LUKE, 但不夠貼身, 最好用MEDICOM JEDI LUKE果套窄窄地型D.

加起來都要成$1200..
如冇必要..等HT啦.
唔駛諗,等HT啦~
黑衫造型HT一定會出,而HT出一定好過你相入面嗰隻.
因為成隻嘢最高質個頭就係HT
不肖生 發表於 26-2-2016 04:40 PM
唔駛諗,等HT啦~
黑衫造型HT一定會出,而HT出一定好過你相入面嗰隻.
因為成隻嘢最高質個頭就係 ...

我都覺得套衫無乜細節, 但我其實咁樣已經收貨, SHF果隻實在太崎型, 如果個比例正常D我已經ok
隨感一亡魂 發表於 26-2-2016 10:46 PM
我都覺得套衫無乜細節, 但我其實咁樣已經收貨, SHF果隻實在太崎型, 如果個比例正常D我已經ok

SHF唔同價好難比

就你相中嗰隻嚟睇,要搵同款衫有難度.
好多款Luke市面都仲有,但偏偏呢款造型斷斷地,要撞
所以要搵到六舊水嗰啲插水價就無咩可能.正常一千走唔甩,如果缺而炒就更加無得計添
然後買個HT DX版 頭雕,正版好老翻好,預三百無咩走雞.
仲要換個好body,或者基於個人要求唔用舊Luke啲配件,另外散買HT
加加埋埋已經夠買一隻HT Luke,只係HT未出呢個造型咁解,所以等係你最好選擇.
如果真係身痕,我建議你買HT嗰隻New Hope版止痕都好過自己執料.
我用返medicom套衫+HT body,要加少少手工但fit過呢套,更accurate
讚成等HT,必出~
等待時間
時機成熟
自然會出
驚你買左自組野之後無耐,ht就話出,你一定會買多隻,到時就浪費金錢