Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 「機動戰士 GUNDAM UC RE:0096」 2016年4月3日起日本播放

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
唔通Bandai想借勢出番隻SD嘅RX-0獸籠版本?
4月1日乜野節呀?
機動戰士高達 UNICORN RE:0096-第1話 0096的啟航 (香港官方中文字幕版)
https://youtu.be/JpKedt29d_c

Vince 發表於 3-4-2016 03:39 PM
機動戰士高達 UNICORN RE:0096-第1話 0096的啟航 (香港官方中文字幕版)

...

今朝早已經睇左,獨角獸出過兩出就無左,主角仲未坐上高達度...
Lau 發表於 3-4-2016 04:32 PM
今朝早已經睇左,獨角獸出過兩出就無左,主角仲未坐上高達度...

之前電影版都好似係咁。
睇完第一集,淨係感覺個OP同ED果兩首歌唔錯,其他部份同OVA冇咩太大分別,唯有希望好戲在後頭啦:78:
Vince 發表於 3-4-2016 03:39 PM

...

香港中文字幕, 積根變傑鋼.....:42:
Vince 發表於 3-4-2016 07:00 PM
之前電影版都好似係咁。

剛才睇番 OVA 第一集,的確除開頭有少少唔同之外,其他基本上一樣...

隔左咁耐,我已經不太記得喇...
rainmaker313 發表於 3-4-2016 08:25 PM
睇完第一集,淨係感覺個OP同ED果兩首歌唔錯,其他部份同OVA冇咩太大分別,唯有希望好戲在後頭啦

我覺得 ending 個 video 幾冇誠意, 求其張 D 劇情 cut 埋一切就算! 00 season 2 同孤兒仔第一隻 ending 最正
第一集

OP同ED都好無誠意

根本整體都無誠意, 我都知唔會有乜新野畫(印象新畫只有廣告後入港一/兩SHOT)

但起首咁CUT法非常無謂, OP及ED又太多劇透, 完全係無視新入坑的人
第2話「最初の血」

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
機動戰士高達 UNICORN RE:0096-第2話 最初的血 (香港中文字幕版)
https://youtu.be/nRxnwHJnnnA

第二集

我又估唔到做唔到OVA版第一集完喎.

我記得OVA版第一集係60分鐘架, 那麼OVA版一集可以拆到三集的話, 呢個係完整26集的半年番囉
熱狗OO 發表於 12-4-2016 02:45 AM
第二集

我又估唔到做唔到OVA版第一集完喎.

純以分鐘計,舊 OVA 第一集和新的兩集 TV 版只係差大約十分鐘,相信不會一集開三集吧,但如果有加入原創劇情的話就另計...

第二集的內容又係大致跟 OVA,沒有大改,講野多,動作打鬥少...