Toysdaily 玩具日報

查看: 7687|回復: 10

[個人收藏] (改頭換面) DC ICONS Batman (Jim Lee inspired)

我之前早就pass 左呢隻figure, 但見今年NY Toy Fair DC ICONS佢個陣容強左咁多(Batgirl 有頭換有車揸, 大鑊:Q), 搞到我心郁郁入左Batman

我之前見到DC ICONS呢條line 出既時候好興奮, 以為佢會出隻可動性高既Jim Lee/ Kelly Jones/David Mazzucchelli/ Neal Adams 裡面是但一位的Batman
點知佢地最後用Last Rites既造形:time:,

Last Rites 入面個Batman係Dick Grayson (Nightwing), 如果想要Black Mirror入面的Batman呢隻幾乎First Choice, DCC用個比較圓的頭其實幾make sense
但話曬係DC ICONS, 點都prefer Original Batman, 夠dark同面相方方正正的Bruce吧:(

我就同佢做整容手術, 起初想改Neal Adams版,因為我覺得佢最iconic, 但可能要改好耐... (希望佢遲d有vintage d既version)
見佢成隻個造型d肌肉感好重,同Jim Lee既Batman 幾接近, 所以就決定用佢既Design做藍本,

我加大左個下巴, 等佢似Bruce多d, 加番(人)耳仔凸出來既部分, 眼眉重新加工, 削左對蝙蝠耳, 再移前一吋, 鼻翼既造型都match番Jim Lee既design  

Jim Lee佢果隻紅到爆既Hush版Batman都已經唔知出左幾耐之前,
所以造個Articulated Version都幾興奮

前後兩個頭比較一下

跟住黎抄咁濟

醫生你個整容手術好成功{:1_377:}
多謝分享
hkh1993 發表於 21-2-2016 01:15 AM
醫生你個整容手術好成功
多謝分享

謝謝師兄支持:)
改到我都無曬血, 因為個頭好細
好在之前入左DC DirectHush Batman, 否則真係唔識改:78:
非常成功的手術,謝謝分享
tolete 發表於 21-2-2016 12:34 PM
非常成功的手術,謝謝分享

多謝師兄你地支持我呢d低成本整容手術:x
師兄, 支持你的玩具心
gl_edmond 發表於 22-2-2016 09:50 AM
師兄, 支持你的玩具心

多謝師兄!!  我鐘意呢個Term去形容我既obsession:x
Ching, 真係好勁,真係要{:1_377:}
yy23455699 發表於 22-2-2016 06:41 PM
多謝師兄!!  我鐘意呢個Term去形容我既obsession

玩具心 = 別人笑我太瘋顛
JJ88 發表於 22-2-2016 08:35 PM
Ching, 真係好勁,真係要

多謝師兄既手指工! 我都期待緊師兄你改緊果隻 :shiny:

gl_edmond 發表於 23-2-2016 01:06 AM
玩具心 = 別人笑我太瘋顛

師兄你既玩具魂太明白我:x

仲發現左個新玩法