Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[其他] 電影:《Guardians of the Galaxy Vol. 2》「銀河守護隊 2」

tonykhwoo 發表於 21-10-2016 11:22 PM
#曲線要講明
拍英雄片係唔會令演員們有多少長進, robert downey jr都試過拍劇情片, 又有幾多人睇過? 辯父 ...

完全冇曲線, 純係唔鐘意呢個演員, 更加唔覺得佢適合做超級英雄
Lawrence1978 發表於 21-10-2016 10:59 PM
The film parts Looks very close with sfc game starfox , are they related ?

I am not sure, sorry. Guardians of the Galaxy ain't my cup of tea

《銀河守護隊2》首個預告分析!

從marketing角度來睇, BC可以吸收一批新觀眾, 有人睇開marvel movie而唔鍾意BC? 但佢最後都可能入場.
相反, 無睇開追開marvel movie的人, 可能會因為BC而開始, 之後有好多野問, 再追番之前...

再講, BC吸引之處, 並唔係一個睇開英雄動作片的人可以理解, 至於男神, 對象當然係女士啦.
我個人對Dr Strange就好有興趣/好奇, 想知marvel studio可以點好好比BC發揮.
avengers2012 發表於 21-10-2016 09:44 PM
所以咪完全唔期待doctor strange, 除非換咗個男演員。

講真,唔搵佢搵邊個? :!
Mcfarlane 發表於 22-10-2016 04:40 PM
講真,唔搵佢搵邊個?

又講真, 真係求其揾個二缐都ok
因為第一集幾屎,第二集都係抱觀望態度 :78:
avengers2012 發表於 22-10-2016 04:50 PM
又講真, 真係求其揾個二缐都ok

2線就冇號召啦!:51:

蟻俠, star lord,, 黑豹咪ㄧ㨾冇号召力, marvel有關就實入場架啦
完全聽唔明, 但無所謂啦,第一集正,第二集一定入場!!
avengers2012 發表於 22-10-2016 05:14 PM
蟻俠, star lord,, 黑豹咪ㄧ㨾冇号召力, marvel有關就實入場架啦

蟻俠, star lord,, 黑豹在MARVEL世界唔係主要角色,硬係用二線啦!
Dr Strange係要員,硬係要用有份量演員班尼狄啦! {:1_203:}
Mcfarlane 發表於 22-10-2016 11:33 PM
蟻俠, star lord,, 黑豹在MARVEL世界唔係主要角色,硬係用二線啦!
Dr Strange係要員,硬係要用有份量演 ...

蟻俠&黑豹唔係主缐? 咁你真係冇marvel世界既故事!
avengers2012 發表於 23-10-2016 12:33 AM
蟻俠&黑豹唔係主缐? 咁你真係冇marvel世界既故事!

獨立故事實有,不過唔係主力成員:78:
Mcfarlane 發表於 22-10-2016 04:40 PM
講真,唔搵佢搵邊個?

我上網睇個訪問好似曾經搵過Ethan Hawke做,
不過佢推左。
bearwolf_100 發表於 23-10-2016 02:12 PM
我上網睇個訪問好似曾經搵過Ethan Hawke做,
不過佢推左。

如果佢做, 就更加吸引!