Toysdaily 玩具日報

查看: 7868|回復: 17

[個人收藏] MAFEX Batpod, with (Face repainted Selina Kyle & Batman)

TDK Triolgy 都應該貼到悶, 但我最近入左部Mafex Batpod, 想post 下玩後感

呢部野可以話係一餸兩味

好玩又好睇

部車既detail 好到不得了, 六吋figure比例來講, paintjob, 同sculpt都無得頂:)

加上Catwoman 同Batman share 到來玩, 好正

但Mafex Batman, 呢個字衣家我聽到都有少少驚, 正因為佢隻Batman既QC實在係collector 既惡夢

係咁甩件, 甩關節都話okay, 最慘既係第一次想換揸EMP既手的時候, 個ball joint連接部分斷左(無得救), 新玩具打開就爛真係好無癮{:1_222:}

加上Batman 既skin tone太黑, 曬左十個鐘太陽燈咁...

惡夢未完結...佢鎖骨既armor 竟然會甩比來{:1_236:}, 一跌就搵唔返, 嬲到想唔玩:59:

:38: 順番條氣之后, 我就補返個關節...同埋自己雕返鎖骨位, 油番個pattern...當然, 油過塊面

原汁原味就做唔到, 至少唔覺眼:26:

Selina 唔差, 至少我果隻無事, 關節靈㓉, 可惜accessories 好少

Anne Hathaway 皮膚睇相, 應該仲白過個figure
?fit=800%2C450&quality=86&strip=info

同佢化左少少粧,

車相

多謝收睇

玩埋 Mattel Movie Masters Bat Signal

Batman油得好靚~{:1_377:}
入黎支持下先...
師兄有冇入埋JOKER???

謝謝師兄支持!!!:^
小堅 發表於 21-1-2016 09:21 AM
入黎支持下先...
師兄有冇入埋JOKER???

冇呀師兄, Mafex Joker 個樣實在太唔似:42:, 所以就算d accessories幾正都好, 我都忍住唔買
yy23455699 發表於 21-1-2016 09:45 AM
冇呀師兄, Mafex Joker 個樣實在太唔似, 所以就算d accessories幾正都好, 我都忍住唔買

黎緊會出打劫銀行版既JOKER...
到時再睇下會唔會個樣好D...
我自己有入晒JOKER同BATMAN個D...
JOKER關節實淨過BATMAN好多...
我隻batman 隻大腿終於上個月斷左{:1_229:}
有另一隻新既唔敢開{:1_222:}
電單車好靚~~~~~~
神打魔帝 發表於 21-1-2016 10:20 AM
我隻batman 隻大腿終於上個月斷左
有另一隻新既唔敢開

:68: 有時我地比玩具玩多過我地玩玩具

黎緊應該都有好多TDK帖,因為有間廠黎緊會出4隻TDK Trilogy系列 o既Q版Figure
包括:BATMAN,Catwoman,Joker同Bane

仲有4部載具:黑色TUMBLER,BAT POD,GPD警車,迷彩TUMBLER

另外我自己仲有好多TDK Trilogy系列o既帖要出,E+等緊NECA隻1/4 BATMAN BEGINS,到時收貨後,我仲要Po晒4隻唔同廠o既1/4 Bale版蝙蝠俠出黎~

孫行者 發表於 21-1-2016 06:50 PM
黎緊應該都有好多TDK帖,因為有間廠黎緊會出4隻TDK Trilogy系列 o既Q版Figure
包括:BATMAN,Catwoman,Jo ...

師兄知唔知D車係邊間公司出?

so far Mafex 得架 Batpod真係值回票價, Catwoman 係我係英國特價既時候買(£9), 所以完全無失望
yy23455699 發表於 21-1-2016 08:00 PM
師兄知唔知D車係邊間公司出?

Toys Rocka
yy23455699 發表於 21-1-2016 08:03 PM
so far Mafex 得架 Batpod真係值回票價, Catwoman 係我係英國特價既時候買(£9), 所以完全無失 ...

MAFEX部BAT POD仲Detail過HT部1/6