Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: roy9042002

[分享討論] Hottoys 究竟有冇技術做到隻咁多燈可動 Mark XLVI?

Bandai隻tiger都出到…ht要出有咩難?

唔出先至難呀!
toys991 發表於 21-1-2016 04:52 PM
吾難 ,都係燈+電線 , 膠玩具基本上由頭到腳都係空心

就算有關節 , 關節內部都係空心 .....

以前細個d玩具好早就有拉線著燈。。而家既IM根本唔需要電線就著燈,如果為左46而用電線著燈,再用呢種技術基本上係退步。再加埋美觀展示問題。我情願入電池著燈算。。
一向都覺得加電子野去figure ,隻野反而cheap咗,好似孩之佬d佰妏玩具咁,又燈又發聲,不如整埋"try me"制

點會難吖......有心機實做到, 不過心機正正係HT冇....千值練1:12做到心口同頭燈, 可動造型都有水準.
製造技術我雖然唔了解, 但係就咁睇HT 1:6大一倍話做唔到就冇咩說服力
PG unicorn 都成身燈, 唔會成問題
c_kid 發表於 21-1-2016 11:06 AM
我的想法同師兄一樣!之前買的IM,好多我都懶得入電池試燈,因為我根本無打算著燈display,入鈕形電池真 ...

入電煩, 開關都煩, 又冇可可能長期一直開住, 結果試完就拆返晒電出黎
你竟然
mj23 發表於 23-1-2016 12:50 AM
入電煩, 開關都煩, 又冇可可能長期一直開住, 結果試完就拆返晒電出黎

"試完就拆返晒電出黎"

無錯, 相信99%嘅人都係咁
hopefully the stand onto his hole hole is the power input and batteries are in the base.
不如估下H B會係点,話晒都差唔多出
taylortoy01 發表於 25-1-2016 07:57 PM
不如估下H B會係点,話晒都差唔多出

我都幾期待HB, 仲估會出得唔差 tim
我就等佢出可動 1:6 先訂貨啦, 依隻 PASS:36: