Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 「機動戰士 GUNDAM THUNDERBOLT」動畫化決定!!!(劇場版第2集發佈))

GUNDAM THUNDERBOLT DECEMBER SKY 劇場限定 GUNPLA

HG 高機動型Еヱ“Дユヵ・Еヱ”(GUNDAM THUNDERBOLT Ver.) 劇場限定этЪЧЭヱэヤVer.
2016年6月25日発売 / 3,000円(税込)

HG июヤみсみ・ヮ⑦Фу(GUNDAM THUNDERBOLT Ver.) 劇場限定 этЪЧЭヱэヤVer.
2016年7月2日発売 / 3,000円(税込)

『機動戦士ヮ⑦Фу Д⑦ФみпюЬ DECEMBER SKY』ソユм⑦Ь上映ゎ行マホペ全国15館ソ劇場ズサ、2コソ劇場限定ヮ⑦кьゎ発売イホペアシゎ決定ウギ。

ユм⑦Ь上映一週目ソ6月25日(土)ろヘゾ「HG 1/144 高機動型Еヱ“Дユヵ・Еヱ”(GUNDAM THUNDERBOLT Ver.) 劇場限定этЪЧЭヱэヤVer.」、二週目ソ7月2日(土)ろヘゾ「HG 1/144 июヤみсみ・ヮ⑦Фу(GUNDAM THUNDERBOLT Ver.) 劇場限定этЪЧЭヱэヤVer.」ゎ登場。価格ゾ各3,000円(税込)。

「機動戦士ガンダム サンダーボルト DECEMBER SKY」6月25日(土)上映告知CM   

https://www.youtube.com/watch?v=tRifI1kTpEA
日版 Blu-ray 封面

日版「THUNDERBOLT DECEMBER SKY」Blu-ray 內盒插圖
「カトキハジメ描き下ろしBOX」W表紙イラスト

「高谷浩利・仲盛文 描き下ろしインナージャケット」イラスト

官方發放 THUNDERBOLT DECEMBER SKY 日版 Blu-ray 初回限定版圖片

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
新宿зロЫэみ戲院展出
http://toho.seesaa.net/

本帖子中包含更多資源

x
新宿ピカデリー戲院大堂

本帖子中包含更多資源

x
GUNDAM THUNDERBOLT DECEMBER SKY 7分鐘片段

https://www.youtube.com/watch?v=wSsyWXJ3tqs

stonekeung01 發表於 13-6-2016 12:32 PM
GUNDAM THUNDERBOLT DECEMBER SKY 7分鐘片段

物同原本首集頭7分鐘一樣? .... 頭7分鐘唔覺有一秒係新畫..
日版 THUNDERBOLT 外傳漫畫單行本第1期今日(6月24日)發售, 全書彩頁

本帖子中包含更多資源

x
作者太田垣康男為紀念 THUNDERBOLT DECEMBER SKY 上映繪畫的插圖

本帖子中包含更多資源

x
「機動戦士ヮ⑦Фу Д⑦ФみпюЬ DECEMBER SKY」RONALD REAGAN OTHE SIDE/dCprG MV

https://www.youtube.com/watch?v=VVbr_AR0bfg

stonekeung01 發表於 30-6-2016 09:36 PM
作者太田垣康男為紀念 THUNDERBOLT DECEMBER SKY 上映繪畫的插圖

一年戰爭落到地球後講乜? 都係打自護殘黨感喇我估

呢架高達放在0081時代係米over左? 似Seed的金色Astray去左宇宙世紀度感;

呢架高達玩咩系統呀? EXAM果D野喇我估, 一定係整D乜叉系統令凡人追近新類型人能力喇都係

唉, 真係我都識作喇高達D故仔....
熱狗OO 發表於 18-7-2016 07:42 PM
一年戰爭落到地球後講乜? 都係打自護殘黨感喇我估

呢架高達放在0081時代係米over左? 似Seed的金色Astr ...

中文漫畫版都出咗啦.....唔使亂估

同你作既唔同.
日版 4K ULTRA HD Blu-ray 「機動戰士 GUNDAM THUNDERBOLT DECEMBER SKY」 12月22日發售
【価格】
8,000円(税抜)

本帖子中包含更多資源

x
stonekeung01 發表於 29-9-2016 12:15 PM
日版 4K ULTRA HD Blu-ray 「機動戰士 GUNDAM THUNDERBOLT DECEMBER SKY」 12月22日發售
【価格】
...

雖然不像其他UHD咁,要強制跟埋BD版,
但73分 定價成 ¥8,640(唔係街價)
都幾貴~