Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 4月 魂 Shop 限定 超合金魂 勇者王 STAR GAOGAIGAR OPTION SET

個內部包裝同說明書令我唸起CMS
那種體積和重量感,是SR超合金不能比較的!:love:

我反而覺得SR合金無論從大細,重量以至造型均拿捏得好D。呢隻合金魂只適合雙腳站地,但配上OPTION SET好難站穩,一用支架睇落就似#臘鴨/掛屍,雙腳DIUDIUFANG重到不能擺 POSE,完全失去威猛感。一去到大型玩具已經唔係齋睇重量,有冇霸氣先係王道。
wiswis 發表於 15-5-2016 03:18 PM
我反而覺得SR合金無論從大細,重量以至造型均拿捏得好D。呢隻合金魂只適合雙腳站地,但配上OPTION SET好難 ...

Totally agree. I have GX68 and hammer but I put the hammer back to box almost immediately since it took up a lot of precious space. For the big engines option set, I would regret if I'd ever brought it. i would put them back to box too. Luckily I made a sensible devision instead of trying to complete the collection.
我反而覺得SR合金無論從大細,重量以至造型均拿捏得好D。呢隻合金魂只適合雙腳站地,但配上OPTION SET好難 ...

我開頭都好似你咁諗,不過睇左依位玩家o既報告後就覺得個pose威唔威猛,係睇你有冇心擺
http://home.gamer.com.tw/creationDetail.php?sn=3173015
申利:無入option set 屍站中
其實擺得靚都要睇可以HOLD到個POSE幾耐,兩隻腳係成隻野最重部份,自不然會向下垂,另上架亦會有增加關節位負荷導致爆關節危機,MAX的GGGG已用實例說明這點
其實我分享依位玩家o既報告係想說明依隻係可以擺到霸氣pose,  至於用咩工具擺,個pose 可以hold 幾耐,會唔會爆關節就要由玩家自已諗同衡量風險,當然如果我有入option set 的話都會係屍站就算XD

唔洗理佢地, 大把人諗住等呢SET野跌到P而唔訂, 可惜訂出貨後一直有升無跌, 葡萄心理而已。  發表於 17-5-2016 11:15 AM

就算 SR 合金,當裝滿晒o野之後都唔易企穩。
至於合金魂,屍站還可以,如果擺pose 就必用支架。

合金魂GGG用支架之後,對腳扮飛擺 pose 就完全冇問題,
至於可以 hold 幾耐....其實玩玩具,你又想 hold 幾耐?

依家咁多合金玩具品牌,合金魂已經算係最襟玩o既一個系列。
但係大部份合體式合金魂,都唔會適合將合體肢幹長期受力。

其實如果唔鍾意隻o野,就咪鬼理佢啦,無謂搵o野鬧......:ar:

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
Garycharm 發表於 17-5-2016 06:56 PM
就算 SR 合金,當裝滿晒o野之後都唔易企穩。
至於合金魂,屍站還可以,如果擺pose 就必用支架。

冇錯帥兄~ d 隻 合金魂 ggg 我覺得好好 , 各方面都好平衡 !

咁得意?
我隻第二版SR GGG hip join雖然比第一版改善左但都仲鬆鬆地,一上魂stage雙腳真係有D條條Fang
反而GX68 hip join就實到無朋友,師兄你隻68好鬆咩?
我覺得講霸氣,GX68+69响合金魂系列裏面真係唔差
http://home.gamer.com.tw/creationDetail.php?sn=2972069

利申:有合金魂GGG full set又有SR GGG full set

真係要講唔滿意, 就係SOC GGG個肩部設計可以做得更好, 希望佢GFG時可以改
我特價入GGG+金鎚, 正價入STAR SET, 講唔上超值, 但覺得值得。