Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] Batman有錢傳奇

Batman每個成員都有獨特風格,有平行空間一個成員可以有不同做造型管和個性
加上Batman去到邊都有錢有車,直頭係男人夢想

師兄好有愛, 想問你最鐘意邊個造型?
Batman Beyond 同Thrasher 企埋一齊完來都幾夾
好期待黎緊Greg Capullo個Survival Version :handshake:
wow~:handshake:~~~~~
yy23455699 發表於 25-10-2015 04:27 AM
師兄好有愛, 想問你最鐘意邊個造型?
Batman Beyond 同Thrasher 企埋一齊完來都幾夾
好期待黎緊Greg Capu ...

我最中係Batman Beyond{:1_221:}
本身都無諗過夾.點知之前睇漫畫講Batman Beyond第一代戰衣係新版機械人Batman,先諗到
我比較等緊Arkham Knight 個Nightwing多D
我以前就係見到特別造型的batman, 見幾靚就買. 第一隻買的是 "Hush - 跳降落傘版batman", 之後買d" elseworld" 同 "alex ross" 系列的多. 依家儲下儲下就總之係DCD/ DCC出的batman, 都會入手~ XD

ps: 我最喜歡的幾隻batman係:

同佢:
jeffloh 發表於 26-10-2015 09:42 AM
我以前就係見到特別造型的batman, 見幾靚就買. 第一隻買的是 "Hush - 跳降落傘版batman", 之後買d" elsewor ...

舊個d香港好難搵到,我追唔返{:1_229:}
jeffloh 發表於 26-10-2015 09:42 AM
我以前就係見到特別造型的batman, 見幾靚就買. 第一隻買的是 "Hush - 跳降落傘版batman", 之後買d" elsewor ...

圖3係出自邊到~?thx~~
GGG 發表於 3-11-2015 08:43 AM
圖3係出自邊到~?thx~~

圖3是出自"return of Bruce Wayne"系列.
any ching can tell me where can i buy green lantern batman now?:)thx
hkh1993 發表於 31-10-2015 02:21 PM
舊個d香港好難搵到,我追唔返

DCD有時唔好的地方就係佢出時如果無買, 之後就好難買返. 舊款果d好多我都係外國旅行時買, 或者搵朋友幫手買的. 記得好多年前仲未開始玩figure時, 見到$90隻 green lantern batman, 但當時唔知佢係咩, 心裡仲話"batman點會係綠色衫嫁" 所以無買. 之後才知道原來大有來頭哈哈~ XD

return of bruce wayne我成set都見到仲有貨(澳門某酒店, 有得睇"玩水表演"果間, 入面的WB店), 不過佢一隻價錢已經高過我當年成set入的總數...值唔值都自己決定了.