Toysdaily 玩具日報

查看: 14228|回復: 16

[玩具攝影] " 白兵原力 - 預先覺醒 !! " StormTrooper Squad Leader

Star Wars - The Force Awakens - StormTrooper Squad Leader !!
Hot Toys以Summer Exclusive搶閘登場 !!
電影要12月先有得睇~真係望穿秋水~

今次白兵們的全新設計好夠前衛~好岩心水~
睇埋套戲後應該會再加點分~
可惜可能是戲入面的設定吧..呢隻隊長真係肥仔一名..
大脾小脾手臂前臂樣樣都粗..
令到人偶的可動不及舊白兵的好..
胸甲又比舊白兵的闊..令到舉槍動作受到限制..
雖然腳掌加入的20度的屈曲設計..
但係...物料太厚啦..令到設計難以一展所長...
這樣的話SS的換腳掌設計可能還來得實際~

不過~今次新白兵全隻彩用漂白塗裝~其實是很正的~
關節比以前的黑兵實淨了~平衡力不錯~
可惜的是褲的物料關係令到可動受到限制..
不然一定會更具作為!

有紅博頭就更正啦.......白色博頭唔定住囉.....{:3_146:}
有第三把鎗架?:Q

如果Ching你指HT那把的話,其實係支大鎗下方有關節向下拉變成
好似之前的白兵鎗咁

如果係講bandai款模型的話咁就要等睇左套戲先知喇
這隻白兵愈睇愈正。多謝分享
我覺得新設計幾好, 簡單順眼
個頭淨係向左望.................
好圖,多謝分享 ...............
新手一問:請問同黎緊出0既SET裝0既右手面白兵有甚麼分別?
還是少了甩棍和盾牌
JarvisCocker 發表於 21-10-2015 11:52 AM
新手一問:請問同黎緊出0既SET裝0既右手面白兵有甚麼分別?

就係多左塊隊長專屬護肩咁大把.........
呢隻好嘢啊,靚呀,我都未開:$
irontuba 發表於 21-10-2015 08:07 PM
就係多左塊隊長專屬護肩咁大把.........

原來係咁, THX
白兵做得咁正既 , 搞到我都想入返隻