Toysdaily 玩具日報

查看: 6054|回復: 12

[詢問] 關於Hottoys Ironman Mark7戰損版 同 Mark6

唔好意思 想問各位師兄 覺得Mark7戰損版靚 定 還是Mark6比較好?
因為眼見依家炒價兩者都接近 都要4000幾?
就呢個價格黎睇 究竟mark7戰損既舊化吸引 , 定還是Mark6既換裝戰損甲吸引?
Mark5都係好物但反而炒得無咁勁

同埋最後想問下各位資深既師兄 Mark6係唔係軟腳係通病黎?

另外Tony 初代Test Mech 同 lab版又究竟相差大唔大Tony本體?
實物又有沒人地開箱介紹同片 講到咁正隻初代Test Mech?
thx!:64:

二手Mark 6 戰損版約三千有交易,比Mark7出場多,戰損效果靚過Mark 7,不過係有腳軟通病,而Mark 7手肘位亦有內部關節損壞問題。
如比Mark 7戰損特別版,Mark 7戰損比較全面同真實,要睇個人對戰損程度上的喜好。舊版mech test 少有同炒價高,新版大件配件多抵玩。
7仔戰損比6仔嚴重,手工亦較好,較貴係合理的。

看個人接受戰損程度選擇吧!
我覺得師兄應該買mark vi 呢 因為配件多 機關又多
戰損亦都好靚 但腳軟就冇法避免 而且而家買都要留意頸位同低褲位有冇變粉紅色 有既話可能要再俾錢人再噴過呢
咁真係要睇樓主對戰損是否特別有愛。
我個人是喜愛M6多點。
個人認為 Mark 6 倒三角好獨特係最正的。
MK 7 成品感覺有D濃, 不過衝過上大氣層跌番落泥, 濃左都係合情合理...

裡面個TONY仔頭雕, 當年我覺得非常正, 而家睇都未out, MK6未玩過唔知了
睇黎好評各佔一半 mark7 bd誠意的確差d 一般mark7都有戰損配件 但戰損頭雕就無得彈
實物第一眼真係好吸引上色方面

而mark6我都覺得靚戰損 雖然上色唔算徹底 但誠意的確睇到 不過如果有軟腳問題就真係惡搞d 但mark7手果個橡皮位又的確惡搞...

不過mark6都真係炒得好高 佢唔算限量 都接近mark7 bd價錢...
雖然ht其他假限量貨多但都炒過3000...
其實Mark6 算唔算多貨? 等重製又驚出到mark3咁

其實我mark7 bd 同 Tony test mech都有入到 但覺得 mark6好似誠意足d 見到內部 又玩到換件

而 Tony test mech少貨 造功都好 係衰頭雕  因為我無lab版 所以都想請教有哂兩隻既師兄比較如何? 其實都唔係太值咁貴 test mech 當初會入都係因為對第一集情有獨鍾...
sean666 發表於 20-10-2015 01:33 AM
其實Mark6 算唔算多貨? 等重製又驚出到mark3咁

其實我mark7 bd 同 Tony test mech都有入到 但覺得 mark ...

自己喜歡就得, 如果我話 lab 版比 test mech 正成條街, 你會放棄 mech test 入 lab 版嗎?
1.mark6軟腳係通病
2.戰損換件處容易鬆脫
audiokids 發表於 20-10-2015 09:13 AM
自己喜歡就得, 如果我話 lab 版比 test mech 正成條街, 你會放棄 mech test 入 lab 版嗎?

其實我自己都開始質疑 考慮放 換隻lab版算...
主要覺得test mech無想像中咁值

同埋ht暫時為止 有沒邊隻tony頭雕最似? 見過mark4果個 同 有ca盾 mark6反應爐配件果個tony好似都似?

另外thx樓上師兄解答 mark6換裝配件比其他型號 配件比較鬆?
唔知mark5又會唔會有呢個問題出現?Mark5 同6 暫時覺得戰損得最好