Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] V型電磁俠 盒蛋

合体後好難分開架!:help:
S.T.A.R.S 發表於 16-10-2015 10:53 PM
合体後好難分開架!

OK啦...:he:..
坦克車難拆D :shy:
CombattraV 發表於 16-10-2015 01:51 AM
呢個價而家嚟講非常合理

只是扭蛋都合理? 好多扭蛋都長扭長有, 如果呢個系列佢繼續生產, 而家扭都唔洗 $50 扭一隻吧

如果用絕版產品計, 叫你用 $200 買一隻三十年前的(唔算難搵)淨色扭蛋擦膠公仔, 又是否好合理?

(利申: 我當年整套戰車系列/ 超合金系列扭蛋都買齊, 那時全部都係一套套買, 根本唔難買)
toylover 發表於 17-10-2015 10:39 AM
只是扭蛋都合理? 好多扭蛋都長扭長有, 如果呢個系列佢繼續生產, 而家扭都唔洗 $50 扭一隻吧

如果用絕 ...

我覺得無話合吾合理,毎人價値觀都吾同,至緊要件玩具係自己鍾意+自己又承擔到價$就無問題,
toylover 發表於 17-10-2015 10:39 AM

如果用絕 ...

講到合理唔合理好難講的..
好似戰隊食玩都好多神物..天裝戰隊三SET頭,轟轟戰隊10號機,侍戰隊的恐龍折神..
這些唔知因乜當年貨源少,要搵又難,有都貴,比DX貴好多倍..咁又值唔值呢..
好似幾次前在秋葉原唔覺意見到盒恐龍折神食玩要二千幾Y,真我行晒成個秋葉原都無一盒,反而在一間唔多起眼的樓上舖有,當年匯率無咁抵,7定8..但見這隻咁稀有都買了..心覺得唔多抵都買了..
現在好多扭蛋都要30,40都唔見得抵,合理..0岩玩就得囉..:ar:
這系列都幾過癮,有啲賣極都有,有啲就貴到暈,我後追隻天地雙龍戰車都成八九十蚊。。。。。{:1_376:}
好嘢總是快玩完的。。。:help:

如果用絕 ...

Haaaaaaaaaaa, 你覺得唔合理咪就係你覺行唔合理law, 我覺得合理咪就係我覺得合理law, 就係咁簡單知嘛:x
好似我呢套Popy DX Boxset V型10年前用10K度入手有人覺得貴, 但我覺得值咪可以law............:!

呢套係好野, 感覺玩到以前超合金既玩具, 但就縮細左同變左膠, 至於合唔合理價....當年HKD$99-~120一SET, 要買兩PART先齊一個機械人, 即係起碼二百幾啦, 加上當年要抽又只要V型果幾隻隨時貴過買一套, 而家有人幫你KEEP齊5隻仲要新淨, 我唔太識計合理數, 但我會覺得抵買
jackyO_O 發表於 19-10-2015 12:00 PM
呢套係好野, 感覺玩到以前超合金既玩具, 但就縮細左同變左膠, 至於合唔合理價....當年HKD$99-~120一SET, 要 ...

日本買舊野是好抵,佢地keep得好好,只要吾係日本都炒的貨,殘盒已經平D。。
香港連殘盒都當新野賣。。。
這套不適合長期展示合体形態, 我個隻就是合体左幾年, 一想玩下分体就爛了.
redfish 發表於 19-10-2015 02:07 PM
這套不適合長期展示合体形態, 我個隻就是合体左幾年, 一想玩下分体就爛了.

我V形/ 超力 display 機械人 1 排已入番盒仔都2/3年....唔知會否溶膠...
redfish 發表於 19-10-2015 02:07 PM

影完玩完一次都放回原盒..不過套磨沙電磁俠是扭蛋無獨立蛋穀裝只得小袋一部一部機裝住..
CombattraV 發表於 18-10-2015 08:00 PM
Haaaaaaaaaaa, 你覺得唔合理咪就係你覺行唔合理law, 我覺得合理咪就係我覺得合理law, 就係咁簡單知嘛
...

其實套蛋都整到七八成合金咁,頭部機有DD連動,一郁就收轆和出塊面..:handshake:
nela 發表於 19-10-2015 02:39 PM
我V形/ 超力 display 機械人 1 排已入番盒仔都2/3年....唔知會否溶膠...

超力好好多, 易保存, 因為好多件都係硬膠

至於 V 型, 就算唔溶賿, 都有少少"立立哋", 有機會痴得好實, 好易扯爛

所以如果收埋, 最好將所以拆得的位全部分離晒, 放在膠袋時亦盡量唔好將組件重疊, 否則有機會痴到甩油