Toysdaily 玩具日報

查看: 8260|回復: 10

[詢問] 其實 Ultra Alloy / 無限合金 / 奇蹟合金, 係唔係同一間公司 !?

Packing , MODEL NO.  個設計都差唔多
應該係. 個共通點唔係設計問題. 而係開個新牌頭. 出一隻就無咗下文.
ed101 發表於 16-10-2015 09:43 AM
應該係. 個共通點唔係設計問題. 而係開個新牌頭. 出一隻就無咗下文.

係咪怕有鑊氣, 所以用唔同名出, 有事唔使上身

Their products have a common result. 插水同蟹貨
gapkwan 發表於 16-10-2015 11:11 AM
Their products have a common result. 插水同蟹貨

:( 即係早買早享受, 遲買平幾舊
利申 : 我有隻15機 ($5xx 入手價)
隻15機何只平幾舊,直情平成隻牛
可能驚版權人告, 所以開一間公司出一隻, 畀人告咪執鬼咗那一間公司

其實佢反正冇版權, 應該大膽 d 出一些冇人敢出的合金 e.g. 太寶郎
只要多些合金夠墜手, 唔洗變型又少 d 鑊氣, 夠大隻夠重造型 OK, 關節同合金魂咁上下, 就算唔變型要賣一千都唔算好有難度

始於冇選擇下就實有人捧場
Ultra Alloy既造功真係麻麻地,我入左隻18號,扭幾下,膊頭遮鏍絲塊蓋已甩,仲要係有缺陷,要用膠水痴。好彩我係6魚入手。
wannnnnabe 發表於 23-10-2015 10:20 AM
Ultra Alloy既造功真係麻麻地,我入左隻18號,扭幾下,膊頭遮鏍絲塊蓋已甩,仲要係有缺陷,要用膠水痴。好 ...

17 號好似冇晒消息咁... 之前都會講下進度引下人訂...

可能冇晒錢搞半爛尾?

我成日想買返隻可變 17 號, 反而18 就好似為買而買, 我對 18 無乜興趣, 又唔係擺情境, 兩隻擺晒出來好阻地方... (我會玩好多唔同系列的玩具, 仲要大部份都放晒出來擺), 以前收埋, 發覺玩具老化得好快, 氧化, 變黃... 放出來抖下氣反而 keep 得仲好
wannnnnabe 發表於 23-10-2015 10:20 AM
Ultra Alloy既造功真係麻麻地,我入左隻18號,扭幾下,膊頭遮鏍絲塊蓋已甩,仲要係有缺陷,要用膠水痴。好 ...

ching 18號幾好扭喎 我隻一都無難
有相睇點難法?
呢度唔講得!無証明佢地係同一間公司!只知佢本地做。隻五獅咪又係跌!我支持本地制作。利申。我係一蚊都無減時入了十五機二隻,都經過4個月不停更換後才完成合体!支持本地人制作!加油!但我唔會買多一次。
古語有云!一次被騙×××××××