Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] Medicom Rider Black 1.5和其他型號的比較

NelCHK 發表於 6-10-2015 08:33 PM
隻膠唔同料嘛
THE FIRST�NEXT隻料真係CHEAP到震

係咪555, skull用膠,  

the First , next 那些用人造皮?
neo.L 發表於 5-10-2015 08:50 PM
咁多人話shf唔得,我反而係由rah玩番轉頭shf,至少唔會溶,關節冇咁脆,重要平好多……(但而家shf都慢慢貴)

老老實實
SHF純玩, 擺Pose
絕對比RAH好玩好多
當細心望D關節...
mushroom 發表於 6-10-2015 07:11 PM
何解555, skull 又o.k.?

龍騎/響鬼/555/KABUTO/W系列
都係橡膠衫
除出油/甩油外
OK冇問題
但頭4個系列...
都有蟹手蟹腳等問題
mushroom 發表於 7-10-2015 08:18 AM
係咪555, skull用膠,  

the First , next 那些用人造皮?

應該係跟TV
戲服用皮做
佢用“環保PU皮”...(指自然分解)
昭和拉打大部份都皮衫褲

引述一個姐姐級同事講法
拉打=著緊身現代皮褲, 揸電單車果班麻甩佬呀:what:
3X-4X姐姐嘅印象
NelCHK 發表於 4-10-2015 07:43 PM
人造皮/膠質保養水
汔車用品店買

你指“牛魔王”...:cool:
neo.L 發表於 6-10-2015 10:50 PM
布料最唔好係溶皮,我玩少左12吋都係咁既原因.......
千幾銀擺兩三年真係好唔值,影月呢類都可以車番件內 ...

看人⋯在日本如果大家三年就爛,應該也沒人買m記的12了
lydiamomo0903 發表於 7-10-2015 10:11 AM
看人⋯在日本如果大家三年就爛,應該也沒人買m記的12了

好似日本Y拍
都有人賣M記用
替換皮衫喎
只不過日本仔一向知道
所有產品也有壽命......

係呀
用緊牛魔
有人推介實惠/bauhous 的人造皮保養品
aeroplane8340 發表於 7-10-2015 09:21 AM
應該係跟TV
戲服用皮做
佢用“環保PU皮”...(指自然分解)

那位姐姐可能是讚美呢:DD

我昨晚開玻璃櫃時, 跌了black, 頭撞落玻璃, 其中一條天線飛了出來, 找了一陣找唔到, 只大約睇到飛了書枱那邊 , 幸好最後老婆找到。

唔係都唔知可以點。
s3b21 發表於 7-10-2015 01:52 AM
有一只已開箱的....

影月就等2.0 吧, 和新出的夾返。除非你有black1.0
mushroom 發表於 8-10-2015 12:31 PM
那位姐姐可能是讚美呢

我昨晚開玻璃櫃時, 跌了black, 頭撞落玻璃, 其中一條天線飛了出來, 找了一陣 ...

我隻"士雞拉打"都係DX版
條天線被細囡玩到失蹤左
頭硬膠/天線軟膠...實甩...冇計

話時話呀
我好似真係對D非皮衫皮褲嘅拉打
都冇乜興趣

Skull如果唔係吉川做大叔
都未必咁鐘意呀
W系列又有返好多昭和元素
平成Kuuga/Agito都緊身皮衫現代褲...
都有電單車/機車戰...
aeroplane8340 發表於 8-10-2015 03:21 PM
我隻"士雞拉打"都係DX版
條天線被細囡玩到失蹤左
頭硬膠/天線軟膠...實甩...冇計

Sky rider?  無條天線真難攪, 有第三方都話可以用佢條天線頂住先。無的話唔通買過隻?

W 2.0無買都因為係膠甲, 感覺和皮不一樣。

不過睇電視就型, 可能1:1又唔同質感。
mushroom 發表於 8-10-2015 12:32 PM
影月就等2.0 吧, 和新出的夾返。除非你有black1.0

忍到手實等:no:叧外又再講多次隻black1.5display真係好正好正,e隻係我第二件medicom玩具,第一隻係隻silent hill兔:handshake:都要成十四鱼:help:星期一行現時見好多玩都唔诜一千,就發覺原來自己買玩具都幾[車此]:ice:
s3b21 發表於 8-10-2015 08:02 PM
忍到手實等叧外又再講多次隻black1.5display真係好正好正,e隻係我第二件medicom玩具,第一隻 ...

依家影月1.5 , 應該都係二手, 爭在淨企定玩到殘。  如果少少問題-又接受到賣一牛都值。

Silent hill咩牌子?
Silent hill係一隻game來,medicom 出左隻game裏面的一隻rabbit