Toysdaily 玩具日報

查看: 14027|回復: 60

[分享討論] 變形系列比較

變飛機, 我覺得GUNDAM最型, 好過MACROSS同TRANSFORMER

變車, 都係TRANSFOMER好
你話Gundam機械人型D,各花入各眼。
有乜理由Gundam飛機型過Macross飛機。
Gundam有邊架變完飛機係似番架飛機?
redfish 發表於 16-9-2015 03:47 PM
V高達係核戰機, 唔係成隻變飛機.
如果話MACROSS的機見到手手腳腳, 咁有邊隻高達機型會見唔到D手腳?
論 ...

咪就係,V gundam 隻top 同 lower 仲要成對肉腳肉手露晒出嚟㖭呀,陰公豬……

咁樣都叫飛機…真係接受唔到…………

超人都識變飛機啦咁…
[img]http://cdn-[/img]
Zacc 發表於 18-9-2015 12:14 AM
係喎!Aiya!真係完成睇吾出已變了人形!我以爲仲係飛機mode啊!Aiyaya!!!

梗係!講到似人,
我問你,
有邊隻菜可以一眼分出眼耳口鼻吖?

你答我吖!
答我呀!

:53::53::53:
勁!又黎齋吹post!........:78:

You! 人mode不似人形, 所以扣分 !!!!!!

How about these? Most of the plane here do not 穿崩 at all !!!

l
nt1127 發表於 16-9-2015 10:39 PM
其實樓主只講自已感覺真係無乜意思,不如樓主提供d 例子比大家討論下,有邊隻macross 穿崩勁,又有邊隻tran ...

MP07 vs vf-01

MP07 似番引擎, 手腳頭都少D穿崩

V高達係核戰機, 唔係成隻變飛機.
如果話MACROSS的機見到手手腳腳, 咁有邊隻高達機型會見唔到D手腳?
論變形金剛, 其實佢D玩具穿崩得仲勁
hevangel 發表於 16-9-2015 01:36 PM
你話Gundam機械人型D,各花入各眼。
有乜理由Gundam飛機型過Macross飛機。
Gundam有邊架變完飛機係似番架 ...

Agree !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
呢尐野見人見志...........{:1_197:}
情人眼裡出西施 ... 靚同唔靚都係你自己既感覺黎 ga ja {:1_220:}

gundom 除左 z 之外 , 其他根本係亂黎 ,

尤其 W gundom 就甘訓低 , 對腳都仲係伸左出來 ,  

背脊掛塊盾就係 機頭 先噴血........

.

有咩高達識變飛機??
從來都無一隻高達敢話自己變到飛機啵,隻隻最多都係話飛行型態,MA mode, wave rider 呀咁!都係夾硬左摺右摺,扭完再扭,整到有兩隻翼仔出嚟,個頭尖尖哋就算…

Macross 果啲就真係打正旗話fighter mode (戰機型態)
不過你講型唔型就各花入名眼啦…
本人就不認同大大
講緊G 戰機咋嘛... 我承認G 戰機都算型嘅...
V GUNDAM 都OK

如果單飛機MODE, TRANFORMER好D

MACROSS機底好多穿崩
  重高達先奇怪,當年第一次見時,變型變到一舊嘢咁,都唔知變咗D乜。
本人印象咋,可能有記漏。。高達系列除了Z,ZZ,S外,其他所謂變形,只是反轉個身,背脊或心口向天。。變完。。其他機或MA反而複雜D。。
變形金鋼反而以前簡單,近其複雜,不論車定飛機。。睇住件玩具,真的很常出現諗吾到是點變呢。。
超時空要塞差不多是一個mode。。

其實高達主打重來都唔係sell變形!!

:no::no:   DELETE!!