Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 變形系列比較

>>>>如果單飛機MODE, TRANFORMER好D

MACROSS機底好多穿崩<<<

請教,以呢個標準,TF 變飛機有邊隻機底冇穿崩?{:1_215:}

TRANFORMER 只是少D穿崩

比較好D

講變飛機,借問有邊系列可以perfect得過Marcross? 話機底穿崩?點都好過大部份高達機面機底機前機後機側都穿崩喎!transformer飛機系,大部分變形concept咪又係Macross.
重高達就可能真係例外,因為真係吾係變飛機,係變移動要塞!
其實樓主只講自已感覺真係無乜意思,不如樓主提供d 例子比大家討論下,有邊隻macross 穿崩勁,又有邊隻transformer 穿崩少d,  咁樣大家討論會比較有意思,至於邊隻型邊隻靚,真係各花入各眼,大家唔駛太忍真
nt1127 發表於 16-9-2015 10:39 PM
其實樓主只講自已感覺真係無乜意思,不如樓主提供d 例子比大家討論下,有邊隻macross 穿崩勁,又有邊隻tran ...

MP07 vs vf-01

MP07 似番引擎, 手腳頭都少D穿崩
變型&#22021;&#22050;我真係唔色啵………老變&#30005;影2有D幾好玩同幾似。

黎隻算唔算?
腳可以離子噴射粒子噴射兩用,算functional
&#21946;&#22000;樣唔似高達:(
macross 可以建&#35758;看一看 yamato 1/60 yf-21, vf-4g 机底是极少穿崩位的。
Bandai Dx 怪&#20861; 手&#33050; 都藏的不&#38169;.
atlaschau 發表於 16-9-2015 11:24 PM
黎隻算唔算?
腳可以離子噴射粒子噴射兩用,算functional
&#21946;&#22000;樣唔似高達

都變唔到機械人,算唔算呢?

樓主不如話俾大家聽,有邊隻Gundam變飛機靚仔過Macross喇。

另外,除了Transformer外,乜仲有其他變車系列嗎?(不計遠古時代的百變雄獅,三一無敵)
勁!又黎齋吹post!........:78:
老變變飛機都好型,如星星叫三子同天空派....:78:
hevangel 發表於 17-9-2015 01:39 AM
樓主不如話俾大家聽,有邊隻Gundam變飛機靚仔過Macross喇。

另外,除了Transformer外,乜仲有其他變車系 ...

Z gundam 上面穿崩
MACROSS下面穿崩
本人覺得差不多

日本都出唔少變車
EG NEW-超獸機神, 勇者王 高魯帝馬克 ....
      OLD-大武士....

>>>>V GUNDAM 都OK

如果單飛機MODE, TRANFORMER好D

MACROSS機底好多穿崩<<<<<

呢D 就係你所講,
TRANFORMER機底冇咁多穿崩?{:1_215:}

ap_20090115124223409jpg_1231959333.jpg 7182948122_9e5a40017b_b.jpg
Garycharm 發表於 17-9-2015 10:56 AM
>>>>V GUNDAM 都OK

如果單飛機MODE, TRANFORMER好D

起碼即時搵唔到手腳頭, MACROSS見頭見手指

本人覺得TRANSFORMER好D