Toysdaily 玩具日報

[詢問] 請問有無師兄有3A CS 既電話?

隻Adam 而家先開出黎display, 發現前襟有D問題想拎去整,send 左
Message 個幾星期都無回應:cool: 有無師兄拎過去?
不過打過去就死都唔肯話你知地址係邊,一定要你send email
希望幫到你
萬分感謝Ching, 我試下先
如有CHING已訂購3A產品,可參考小弟今次訂購3A TRANSFORMERS - BUMBLEBEE經驗分享

原POST: http://toysdaily.com/discuz/foru ... ra=page%3D1&page=45

一邊右膊頭係正常,接合位對位,膊頭扎實的

左邊係鬆的,接合位都唔對位,軟膠都飛左出黎,膊頭向下墮,好似甩左鮫甘

第一隻3A 兼生日禮物,真係想GG :help:

更新取貨報告:
本人係佢FB 開賣現貨取貨POST,及呢到CHING開POST先知7仔派貨,即日電話佢地,男職員講因為取貨需早2日通知,我就表示番左幾日貨都冇人以任何形式通知客人,WALKIN可以即時買,但一早信得過店舖訂左10個月GE客就需要2日前通知先可以去貴鋪取貨,感覺被忽視,所以男職員表示可以即晚取貨,當時覺得問題以解決,但很快又有7仔女職員電話我,強調及堅決有SMS通知本人有2個手機號碼,叫我CHECK清楚,我都堅持2個手機24小時都開著名都CHECK過來電記錄,SMS,WAPP冇收到取貨通知,果時已經覺得佢態度唔太好,既然客人已表示即日取貨冇再執著取貨通知呢點,點解仲要打電話比客人討論,佢話如果真係收唔到佢地會檢討,但就肯定有通知叫我CHECK再CHECK電話,果時我以為自己犯左法要比人盤問~[其實店員應該係CHECK番SMS發出記錄,而不是命令個客CHECK完又CHECK再CHECK手機]之後佢仲話大家唔好再咬呢個問題[係佢自己打比個客不停討論呢點]我唯有退一步講可能個台收唔到SMS,有時銀行SMS都MISS左,之後先去正題講番取貨時間~~

到左取貨地點,女職員叫我先比尾數,我就配合先比錢取收據,然後男職員拎貨比我,我話想CHECK 件,男職員表示不方便即場CHECK,如有問題可以拎番去換貨,只限一次,可能地方細啦.信得過佢地就走左,開箱發現左膊頭有問題,如圖,第二日就叫家人幫忙拎番去換,事後家人回應女職員態度很差,而且話冇講可以一換一換貨,因為冇貨,就算有貨都唔會換,反而男職員安排送廠維修服務同態度都幾好~~最後家人怕佢地又只SMS不電話通知,表示當我電話壞收唔到SMS,要打電話比我,女職員黑面妙咀~幫襯2千幾蚊唔係大客仔,但都唔好當我地係乞兒......大家好來好去唔得?

只講小弟心情,信佢地良心店,訂左10個月,而家錢比晒,新貨就要送廠維修,冇得即場CHECK件,有問題甘大盒野抽黎抽去,仲要唔知幾時拎得番,我邐可能做客態度衰D串D堅持先CHECK後錢,可能就唔會甘對客人~

本人電話內容有錄音,有單據~~
大家以後買野都唔好覺得件貨係大廠OR 間店係大家所講的老字號良心店 怕打擾店員,就不堅持先CHECK 貨後錢~今日小弟終於知道做好客人唔代表有好服務~

可能大家只覺得只係玩具一件,但對於長期病患者的小弟真心覺得成件事很不愉快~而家買野除左金錢,仲要時間同精神搞甘多野,顧客唔係大晒,但唔好甘態度對D客

就這次訂購3A TRANSFORMERS - BUMBLEBEE事件,小弟已報海關,3A CS,及將會聯絡消委會及考慮尋找媒體求助,如CHING對香港玩具界有所期望或作為消費者立場覺得付出10個月時間等待來貨及昂貴的全新貨價錢去購買一件賭運氣抽獎可能需要維修的次貨爛玩具是不公平的,請就今次事件一人一信去3A 公司要求正視及認真處理此事件,幫助小弟及督促廠商改善產品及服務質素問題以免大家日後成為下一個受害者,謝謝,3A EMAIL: 3zerocs@three-zero.com   cs@threeaonline.com