Toysdaily 玩具日報

查看: 6818|回復: 25

[玩具攝影] Star Wars 7 沙漠載具 Rey's Speeder

每個年代,SW都有屬於他標誌性的沙漠載具。
EP1 Land Speeder

Land Speeder  

http://www.toysdaily.com/discuz/forum.php?mod=viewthread&tid=169373&extra=page%3D1&page=1

EP1 Pod Racer

http://www.toysdaily.com/discuz/forum.php?mod=viewthread&tid=168600&extra=page%3D1&page=1

other transport

http://www.toysdaily.com/discuz/ ... tra=page%3D1&page=1
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... tra=page%3D1&page=1

今年也不例外。

Rey's Speeder

送特別版幪面REY一個

典解在咁多sw7 新speeder中只買這個?

個人覺得,它是icon,和Land Speeder, Pod Racer一樣。

網可拆。

兒童向3.75本來一隻不入,因太少可動。

Rey支長棍可放在更則边,和Land Speeder一樣。

按掣可彈出機關。

再按同一掣便射出。

膝蓋冇關節,但頸有前後關節可昂高。

尾板可左右移動。

以住的sw載貝都比貼纸,現在冇呢支歌唱。駕駛板面變得單調。

上色也不精美,這是呢一代的sw產品,就是咁的。

Good Old Day

以前買咗孩記speeder bike,仲repaint 咗.

I only bought Elite Speeder.  :shy:

最差Rey's Speeder,人偶對腳冇膝關節,部車又無得坐多個:angry:
Douglas.M.Saint 發表於 8-9-2015 10:07 PM
I only bought Elite Speeder.

你呢隻膝蓋可屈曲。

其他載具的設計我覺得麻麻。

X-Wing,一個圓桶引擎,一分為2得一半,咩引擎呢架?

Tie Fighter只加了一边面紅色。所以冇乜買其他了。
見到D公仔咁的關節真係買唔落手.
自從廸廸尼接手星戰版權出d三寸半真係廢到無朋友:*
對我黎講關節唔算係最重要,外型靚我都會收貨
但新呢堆關節少得黎又cut得礙眼,figure整體外型又唔好睇,直頭去返8、90年代水平,咁就真係唔多理想
好懷念Vintage系列,又有誠意又精細
天涯孤客 發表於 9-9-2015 10:18 AM
對我黎講關節唔算係最重要,外型靚我都會收貨
但新呢堆關節少得黎又cut得礙眼,figure整體外型又唔好睇, ...

無明兄的收藏真係好正斗,全是經典野{:1_377:}

現在出的3.75簡直是向舊版星戰致敬,關節全部跟足,全盤復古{:1_224:}

Vintage系列已經成為3.75一個傳奇,一去不復返了:sad:

原本星戰正傳concept art都係分一半:x

D公仔咁既關節咁既價錢真係:*
仲要有埋D 19既BUILD-A-WEAPON
真係買唔落...
micicic 發表於 9-9-2015 11:59 AM
原本星戰正傳concept art都係分一半

D公仔咁既關節咁既價錢真係

如果似你張圖咁分2半圓我又覺得ok喎。

但我睇是盒上圖

見圖有煱爐軸心的東西,之後再分2即軸心是流的啦,所以唔中意。

但你咁一講,我睇多幾次之後,又有小小中意左佢。㖭。

哈哈。
日拍。

最後唔爭氣買咗
平心而論,ok la
不嬲跟載具既3.75都係少啲關節架,所以都接受到
其他3.75真係揀唔落
有儲開3.75既當然想有多啲關節啦,真係唔中意玩6吋

jonathanchui 發表於 9-9-2015 11:01 PM
最後唔爭氣買咗
平心而論,ok la
不嬲跟載具既3.75都係少啲關節架,所以都接受到

但實則係咁坐嫁喎!

我架咁"企"喎!

嬲呀!

無明: 發表於 10-9-2015 12:04 AM
但實則係咁坐嫁喎!

其實都唔明孩記lum咩。。。。black series 3.75完全無咩提但會出,到時用隻新rey