Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] SHF膠欲人~海王星惡霸

海王星惡霸、水牛人、鬥將.拉麵男、筋肉人兄弟、釘頭、螺絲頭、三頭六臂怪後來先知修羅人
黃金俠後來先知太陽
記得有幅是修羅人同太陽比筋肉人兄弟疊羅漢插畫
仲有釘頭踩螺絲頭高速轉穿希特拉插畫
~睇到   好痛呢
以上一干人等都是細個睇彩色薄薄公仔書先知道
我冇乜睇筋肉人動畫反而近日有上網追看
最好睇雙打比賽
筋肉人可動版有三家選擇
超像、轉輪科技、SHF
超像走美型路線人物修長夠高
轉輪科技出得細肌肉表現很好
這方面SHF冇咁好
由於超像停咗目前得兩家選項
考量體積就買SHF系
已知出到第四隻了
上網睇片興之所至就買了殘暴的海王星惡霸果pair玩下:x
哦~原來已經出了多時坊間淪為跳樓貨…:he:
海王星惡霸有三顆頭
2Pair造型手
一隻手指指造型手
配件少
連素體那個共三顆頭
有三種表情
合口樣
大口吶喊樣
眼角有白色小液體開口樣ß------why眼角流馬料?唔明囉
Figure體型幾有霸氣
戴面罩的要做到似笨呆冇難度
素體可動幾好
扭動感覺唔錯

玩玩先
海王星惡霸有面罩收集榮耀的怪癖
前提是他們都係落敗者
哪   斗縫呢?
笨呆竟然唔送:what:
招式呢~
每當前臂出現光環
海王星惡霸就會用強壯的手臂猛力撞向對手
善用關節部位夾攻選手頸脖
猛力轟飛倒地

劍道佬都會用一招
通常一前一後衝向對手然後猛力用手關節部位撞斷對方頸脖關節
睇到傻眼~~~好痛
然後用身上粗釘~~~~~撲刺!

+原創打擊技

再來原創

原創~羅賓仮面反擊~咭屁屁!

好自然輪到海王星惡霸執佢一擠鳥(招式原創)

擘頭呀:*
頭罩唔甩得 好抵d i u
羅賓仮面冇真面目頭雕可換:blame:

惡魔將軍被KO
進入雙打賽
筋肉兄弟KO白天使黑洞
釘頭 螺絲頭出場
KO希特拉雙撲佬
蒙古佬鬪將.拉麵男 同水牛佬接力
KO釘頭 螺絲頭
跟住第三對出場
海王星惡霸伙拍劍道佬
好輕易解決失敗者螺絲頭同釘頭
值得看是劍道佬溶咗螺絲頭的神怪力量
奇怪的是明明有咁好力量加持優勢
對上羅賓仮面同戰爭上校又唔使出既
因為冇字幕關係筋肉人有好多都睇唔明…
#1  第93話
海王星惡霸同劍道佬使出手臂衝撞本應能打斷羅賓仮面頸脖
奇就奇在只打甩面具…
94話羅賓仮面露真貌
長相原來似係獅子座艾奧尼d兄弟

#2 第106話
海王星惡霸同劍道佬有招會發綠色光然後吸住對手
初初打都仲叫招式實在好睇d
往後 故事要  借助超自然力量
神化打鬥就怪咗d

冇咁好睇了

我好細個嗰時睇...記得有個好似尿兜咁嘅超人好搞笑...蒙古男將筋肉人搓到變成拉麵食落肚...呢D都係我美好嘅童年回憶...:)
赤之鴉 發表於 7-9-2015 01:06 AM
我好細個嗰時睇...記得有個好似尿兜咁嘅超人好搞笑...蒙古男將筋肉人搓到變成拉麵食落肚...呢D ...

冇印象呢~ha ha