Toysdaily 玩具日報

[分享討論] (新加SDCC同普版白兵比較~) 銀包覺醒吧~---Star Wars Black series EP7 6吋系列!

尋晚Force Friday之夜, 香港區嘅注目點肯定係HT隻EP7 First Order白兵Leader~小弟收獲如下~

原本對Kylo Ren把劍好有興趣, 但冇奈感覺價錢太貴, 加上殺出一隻HT, 決定放棄~最後除左HT之外, 實在抵受唔住原力嘅誘惑, 提早敗埋套6吋~(Chewie遲啲再入)
有別於過往SW分享, 由於EP7非常神秘, 今次未能如以往般詳細介紹每位角色~

Kylo比預期中正好多~雖然手肘冇double joint但都可輕易擺出雙手持劍嘅pose~

Kylo Ren一直都非常神秘, 到而家都未知佢係咪Sith~

但佢中世紀武士嘅外型設計, 加上一把T形劍, 簡直型到核爆~!

Rey同Finn就普普通通, 加上又未知角色設定, 相信要睇完戲先會有興趣~

至於Rey嘅配件BB-8絕對係亮點~不倒翁式嘅設計令佢唔太難fix係一個點度~同時好期待ht會點處理依個圓碌碌嘅角色~

原本架上冇哂嘅白兵, 臨尾有工作人員攞左12隻出黎派, 每人一隻~加上之前動漫入嘅SDCC版, 造就小弟第一次雙入白兵~黑盒普通版同SDCC版同一模, 所以可動照舊偏低~塗裝有少許分別, 頭盔嘅膠質亦都唔同~

因為預告出現過嘅一幕, 相信好多朋友都會好奇Finn嘅頭究竟可否換落白兵度呢?
答案係可以~而且size岩岩好, "啪"實係白兵嘅頸joint~

外國岩岩仲公布多款新6吋, 仲要好多都係限定~~~今次真係銀包覺醒, may themoney be with me~~~
Thx for watching~
如對HT個隻有興趣的話, 都可以續看小弟另一篇分享: http://www.toysdaily.com/discuz/forum.php?mod=viewthread&tid=242677&extra=page%3D1&page=1
Hasbro 啲白兵其實不錯,只係支槍流流地
ching可否多講下SDCC版有咩分別,睇相真係無分別
kevchan1103 發表於 5-9-2015 10:58 AM

No different as SDCC has another boxart with a booklet.  :)

kevchan1103 發表於 5-9-2015 10:58 AM

分別如下: (左邊普通, 右邊SDCC)
普通版頭盔比SDCC令啲~

腰間塗裝少許分別, 黑色一橫其實係唔同位置, 另外掛袋塗裝SDCC版較為分明~

放槍位置嘅刻紋SDCC會較為清晰~

腳板底普通版係全黑~

大槍嘅塗裝, SDCC版比普通版上得準啲~

細槍更加有明顯分別~SDCC版detail啲!

整體黎講, SDCC版上色較為取勝, 普通版頗為參差~
Douglas.M.Saint 發表於 5-9-2015 11:18 AM
No different as SDCC has another boxart with a booklet.

I would say a slightly different, especially with the paint app~
herculesanakin 發表於 5-9-2015 03:26 PM

非常詳細!! 感謝分享!! {:1_377:}
唔知6“行大貨幾時會有?{:1_375:}
herculesanakin 發表於 5-9-2015 03:26 PM

好似普遍版白D喎。