Toysdaily 玩具日報

查看: 7858|回復: 18

[分享討論] 點指兵兵點着誰人做限量兵~---Hot toys First Order Stormtrooper Leader!!

勢估唔到,ht又一次係戲上之前就有現貨~今次隻first order白兵leader成為左HK force friday嘅限量版~比起一般新白兵其實只係都左膊頭塊白肩,但唔同舊版白兵,塊肩係痴住左除唔到,所以要玩一般白兵都係要再科水了~
有別於舊白兵,依隻新白兵用上唔同嘅物料黎達到movie accurate嘅效果~但正正如此,今次嘅可動受到限制,冇之前舊白兵咁大幅度~另外頭盔亦因白肩嘅阻礙而不能正常向右望,依點有些少失望~值得一讚嘅係今次塗裝嘅物料改善左,so far唔會好似舊白兵咁易刮花~
經過世界各地嘅force friday後,睇黎下半年係sw嘅money awaken~香港代表ht冇啦啦爆隻限定,又公布白兵set同kylo ren~日本bandai就整多3隻shf~原本以為冇咩料到嘅美國hasbro,,突然公布一大堆新6寸,第7集不突止連前6集都繼續出新野~sw坑真係好恐怖呀~~~

Thx for watching~
fruitswai9 發表於 5-9-2015 01:27 AM
其實我真係覺得新白兵 型過舊白兵 好多,唔明點解有人話舊白兵型 唔好意思 小弟真係覺得舊白兵又舊又老土,新 ...

其實你有無睇過SW?
那是幾十年前的DESIGN,而這設計到現今還是很受歡迎,咁已經超越老唔老土既問題,佢已經係一個經典ICON
:handshake::handshake::handshake:
感謝分享,請問這款關節位的黑色膠件是類似zod那種麼?
樓主好快手。對,星戰呢個坑好深
支持her勁入:handshake:~~~~~~~~~~~
KUMA 發表於 4-9-2015 09:35 PM
感謝分享,請問這款關節位的黑色膠件是類似zod那種麼?

如果你指General Zod的話就唔係啦~
反而係有啲似ironman mk 7個種~
其實我真係覺得新白兵 型過舊白兵 好多,唔明點解有人話舊白兵型 唔好意思 小弟真係覺得舊白兵又舊又老土,新白兵型D同有時代感D 個人意見 不喜就插
fruitswai9 發表於 5-9-2015 01:27 AM
其實我真係覺得新白兵 型過舊白兵 好多,唔明點解有人話舊白兵型 唔好意思 小弟真係覺得舊白兵又舊又老土,新 ...

No problem.  People can have their own opinions but I only like EP IV - VI and really don't like the design of this Donald Duck trooper.
請問個頭可否拆下來換其他頭呢?
RRAAYY 發表於 5-9-2015 01:55 AM
No problem.  People can have their own opinions but I only like EP IV - VI and really don't like t ...

無法,因為迪士尼的問題
stockholder 發表於 5-9-2015 10:23 AM
無法,因為迪士尼的問題

And the gun just looks like a toy .....{:1_376:}
herculesanakin 發表於 5-9-2015 12:38 AM
如果你指General Zod的話就唔係啦~
反而係有啲似ironman mk 7個種~

thx ~

感謝大大回復

香港人真有$,22魚都有人買{:1_236:}
其實舊白兵個頭係唔係都一樣咁大???我尋日睇實物覺得佢個頭都幾大下