Toysdaily 玩具日報

查看: 8539|回復: 23

[玩具攝影] Medicom RAH DX 幪面超人Black Ver1.5 !!!

小弟係80後水尾,其實都將近啦
black係我第一隻睇既幪面超人
當年係亞視睇
敵人仲好記得叫 "黑妖幫"

ver 1 black 出既時候我當時出黎做野無耐一隻成千銀既12吋公仔真係諗都唔敢諗
當年係女朋友送比我,仲係細佬第一隻12吋公仔

時至今日經濟充裕很多
千零二千元玩具也算負擔得黎
係呢幾年曾經很迷12吋人偶,買很多ht , medicom玩具
但早2年開始已經完全無玩任何玩具,覺得隻隻都差不多
幾乎都已經完全退出一樣

當我以為自己已經對玩具免疫既時候,比我知道BLACK 出左1.5
睇完人地報,再去超人睇埋實物
我先知道我對BLACK係無抵抗力

係童年回憶影響下就怒買回家啦
唔講太多廢話

先黎一張新舊比較圖

再黎2張新版本solo

以下影得比較HEA
純粹比較下新舊版分別

構圖精美,不錯的分享。蒙面超人正
stockholder 發表於 4-9-2015 01:28 AM
構圖精美,不錯的分享。蒙面超人正

1.5上身甲銀色偏紫怪怪地,整體身型好好多
1.0 head on 1.5 body should be better
1.5 head too small, antenna too thick, looks like SHF
非常正的對比圖{:1_377:}
:$:$:$:handshake:
nice pics!
1.5 高瘦d美形d, 1.0似特攝真人身形d,
1.0個頭如果用1.5銀色就完美~
{:1_377:}多謝ching靚相!
:34:拍埋一齊影至發現有分別…:58:不俗的微調!
拉打fans必入:$~~~~~~~~~
樓主, 你隻ver 1.0 手臂上既鬚鬚冇甩? 好犀利! 我果隻爆開哂...

其實呢我琴晚就打左好多字,不過就食哂
點解睇落好似舊版靚仔d.....
想問下新版係米冇蟹手情況出現?:^

係,除左呢樣其實成隻改變好大

1,成個頭新造,對眼好靚,有種好種致感覺
2,全新骨架,0回彈
3.肩位新關節擺pose靚好多,手爭生化位係一件立體軟膠上色,無飛甩膠問題
4.胸甲貼身無浪浪下,肩夠橫,唔會A字肩
5.下身雖然可動唔高但腳型靚好多,褲貼身成個型靚好多

其實呢隻出得好靚,black迷無得唔買

係貴,不過如果真係鍾意又有咩所謂,玩black我點都開心過ironman